Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gerinamos skolinimosi sąlygos verslui

Vyriausybė kitą savaitę ketina pagerinti finansinio skolinimosi sąlygas didelėms įmonėms bei smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) subjektams, tarp jų – ir patiriantiems laikinų finansinių sunkumų. Atitinkamu Vyriausybės nutarimu UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) numatoma suteikti teisę teikti garantijas už SVV subjektų ir didelių įmonių imamas paskolas kitose valstybėse veikiančiose kredito įstaigose.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Pinigai

Iki šiol INVEGA už šių įmonių imamas paskolas galėjo teikti garantijas tik Lietuvoje veikiančioms kredito įstaigoms, nors verslo subjektai, o ypač didelės įmonės, turi galimybę pasiskolinti lėšų ne tik Lietuvoje veikiančiuose bankuose, teigiama pranešime spaudai.

„Šis sprendimas padidins galimybes gauti finansavimą dabartinės finansų ir ekonomikos krizės sąlygomis, pagerins finansinio skolinimosi sąlygas ir praplės valstybės pagalba besinaudojančių klientų ratą“, – sako ūkio ministro patarėjas, INVEGA valdybos pirmininkas Daumantas Lapinskas.

Ne Lietuvoje veikiantys bankai, pageidaujantys gauti INVEGA garantijas, turės susitarti su INVEGA dėl bendradarbiavimo sąlygų ir pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.

Be to, INVEGA ateityje galės išduoti daugiau garantijų: Vyriausybė ketina padidinti bendrą INVEGA garantijų sumą vienai labai mažai, mažai, vidutinei, didelei įmonei ar įmonių grupei iki 20 mln. Lt. Bendra garantuotų paskolų suma vienai labai mažai, mažai, vidutinei, didelei įmonei ar įmonių grupei negalės būti didesnė kaip 25 mln. litų. Iki šiol bendra INVEGA garantijų suma negalėjo viršyti 5 mln. Lt, o bendra INVEGA garantuotų paskolų suma neturėjo perkopti 20 mln. Lt.

„Šis pakeitimas ypač svarbus didelėms įmonėms, nes tokioms įmonėms apyvartinėms lėšoms papildyti reikalingos didesnės paskolos ir didesnės garantijos“, – pažymi D. Lapinskas.

Per 2009 m. INVEGA suteikė 519  garantijų arba 62 proc. daugiau nei per 2008 m. Tai rekordinis suteiktų garantijų skaičius per visus INVEGOS veiklos metus nuo 2001 m. lapkričio pabaigos. Tai didžia dalimi lėmė Ekonomikos skatinimo plane numatytų naujų priemonių – mažųjų kreditų ir paskolų iš Atviro kreditų fondo – atsiradimas. Šias priemones administruoja INVEGA.

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius