-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„GILD Bankers“ sąraše vertingiausia – „Maxima grupė“

Investicijų bankas „GILD Bankers“ vertinimu, vertingiausia Lietuvoje bendrovė yra „Maxima grupė“.
„Maxima“
„Maxima“ / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad sąrašo sudarinėtojai viliasi, kad dabar diskutuojant, kas kiek vertas, jau bus galima remtis jų produktu, ir žada tęsti tyrimus, nes naujas sąrašas kitąmet parodys bendrovių verčių pokyčius.

„Yra viešai prieinamų įmonių duomenų, kurie leidžia atlikti įdomias analizes. Manau, kad tai naudinga informacija, tam tikras šaltinis pasižiūrėti, kokios vertingos yra įmonės ir kiek maždaug jos vertos. Žinoma, kaip ir bet kokio vertinimo atveju nepretenduojame į absoliučią tiesą. Tikėtina, kad pastabūs skaitytojai ras, prie ko prikibti. Tačiau kada nors reikia pradėti“, – sakė „GILD Bankers“ partneris Šarūnas Skyrius.

Jo teigimu, Lietuvoje įmonės savo duomenis maždaug drausmingai pradėjo teikti tik už 2010 metus, nes atsirado įvairių administracinių priemonių, padidinusių skaidrumą ir įpareigojusių pateikti išsamias finansines ataskaitas.

Antroje vertingiausių šalies bendrovių sąrašo vietoje – valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“, trečioje – bankas „Swedbank“. Ketvirtąją ir penktąją vietas užėmė atitinkamai SEB bankas ir „Teo LT“. Šeštoje vietoje – elektros skirstymo bendrovė „Lesto“, septintoje – naftos koncernas „Orlen Lietuva“, aštuntoje – „Litgrid“, devintoje ir dešimtoje – „Lietuvos dujos“ ir „Lietuvos energija“.

Tarp mobiliųjų operatorių pirmoji išskirta „Tele2“ bendrovė, ji atsidūrė 12-oje sąrašo vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius