Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gitanas Nausėda: pensijos į ikikrizinį lygį turėtų grįžti 2012 metais

Praėjusią savaitę Seimo patvirtintas 2011 metų šalies biudžetas atitinka dabartines ekonomikos realijas, įsitikinęs SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda. Anot jo, biudžeto disciplina, kurios buvo imtasi, buvo „absoliučiai būtina“ ir turės išsilaikyti dar vienus metus.
Daugiau nei pusę valstybės išlaidų pyrago kitąmet sudarys išlaidos socialinei ir sveikatos apsaugai.
SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda teigia, kad pensijos į prieškrizinį lygį turėtų sugrįžti 2012 m. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Būtų labai gerai dar kartą pademonstruoti pasauliui, kad Lietuva geba valdyti savo finansus, kaip kad pademonstravome 2009–2010 m. Pernai buvo labai lengva kritikuoti premjero Andriaus Kubiliaus Vyriausybę teigiant: „Va, ji čia daro taip, pažiūrėkit, kiti daro kitaip ir jiems geriau sekasi“. Dabar tose kitose valstybėse turime tiek daug vadovėlinių pavyzdžių, kaip nereikia daryti, todėl, sakyčiau, atsirado tam tikros vaizdinės medžiagos, kuria pasiremiant galima teigti, kad biudžeto disciplina buvo absoliučiai būtina, kad tai būtų turėjęs daryti nesvarbu, kuris premjeras būtų buvęs valdžioje“, – antradienį žurnalistams sakė G.Nausėda.

Pažymėjęs, kad 2011 metais Lietuvai bus labai svarbu išsaugoti biudžeto discipliną dar bent vienerius metus, „kol ekonomikos traukinys šiek tiek labiau pajudės iš vietos“, finansų analitikas taip pat teigė, kad 2012 metais jau reikės daryti tam tikrus socialinės politikos sprendimus. „Tarp jų turėtų būti ir pensijų atstatymas į prieškrizinį lygį. Neabejoju, kad tai bus vienas iš svarbiausių klausimų ir kad jis bus padarytas“, – sakė G.Nausėda.

Paklaustas, ar Vyriausybė galėjo numatyti pensijų sugrąžinimą į prieškrizinį lygį jau kitais metais, finansų analitikas tvirtino, kad tai būtų buvę „pernelyg pavojinga žvelgiant į tai, kad 2011 metais biudžeto deficitas liks tikrai gana didelis“. „Remiu pastangas pensijas atstatyti 2012–aisiais, tačiau, atsižvelgdamas būtent į tai, kad iškils natūralus ir absoliutus poreikis atstatyti pensijų lygį 2012–aisias metais, turėtume šiek tiek kritiškiau ir atsargiau vertinti mūsų ambicingą tikslą pasiekti 3 proc. BVP valstybės biudžeto deficitą 2012 m.“, – pažymėjo G.Nausėda. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius