Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

GPM permokos bus grąžintos iki liepos pabaigos

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) penktadienį pranešė, kad, asmenims, pateikusiems teisingą 2009 m. metinę Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaraciją laiku, GPM permokos bus grąžintos iki liepos 31 d.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Šiuo metu  340 tūkst. mokesčių mokėtojų, teisingai užpildžiusių GPM deklaracijas ir pateikusių jas elektroniniu būdu, jau susigrąžino beveik 126  mln. litų GPM permokos. Remiantis jau išanalizuotomis deklaracijomis nustatyta, kad prašoma grąžinti per 228 mln. GPM permokos. GPM primokėti turi beveik 96 tūks. gyventojų, 116 mln. Lt.

Grąžinamos permokos, susijusios ne tik su GPM, bet ir Privalomuoju sveikatos draudimu (PSD). Remiantis jau išanalizuotomis deklaracijomis PSD permoką susigrąžins 29 tūkst. gyventojų. Permokų suma siekia beveik 6 mln. Lt.

PSD įmokas už laikotarpį iki 2009–12–31 jau sumokėjo 47 tūkst. gyventojų, teikusių metinę pajamų deklaraciją. Įmokų suma viršija 32 mln. Lt. Neteikdami metinės pajamų deklaracijos, savanoriškai PSD įmokas sumokėjo 748 asmenys. Jų įmokų suma sudaro 375 tūkst. Lt. Iš išanalizuotų 760 tūkst. gyventojų deklaracijų nustatyta, kad PSD įmokas turi sumokėti 101 tūkst. Gyventojų. Įmokų suma – 61 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius