-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikas Apostolosas ir lietuvė Kristina: anksčiau perpiet būdavo sunku miegoti – skambindavo ir siūlydavo skolintis

15 metų Graikijoje gyvenanti lietuvė Kristina Rinkevičiūtė ir jos draugas Apostolosas Markoy pokalbio su 15min.lt metu nuolatos pabrėžė esantys nepatenkinti graikų įvaizdžiu – jie tikrai nėra tinginiai, o A.Markoy nebeatsimena, kada buvęs atostogų. Jie neprašo nurašyti skolų ir nesako nenorintys taupyti, nori tik lengviau atsikvėpti. Ir prašo savo skolintojų prisiimti dalį atsakomybės už padėtį, kurioje dabar yra atsidūrusi Graikija.
Kristina ir Apostolosas
Kristina ir Apostolosas / Jurgitos Lapienytės nuotr.

„Ramiai miegot per pietus negalėdavome – skambindavo iš banko ir siūlydavo skolintis, imti mašinas išsimokėtinai. Paskolos buvo labai reklamuojamos“, – pasakojo A.Markoy.

O K.Rinkevičiūtė pridūrė, kad gal dėl siestos graikus visi ir laiko tinginiais? Neatsižvelgdami į tai, kad, pamiegoję pietų miego, jie dirba iki 10 vakaro.

„Sykį pas odontologą ėjau 20 minučių po 9 valandos vakaro“, – sakė ji.

Graikas ir lietuvė pasakojo apie nežaboto skolinimosi laikus – žmonėms buvo sukurta iliuzija, kad pinigai yra neišsemiami, jų bus visada, todėl visi ir skolinosi, o dabar už tai turi kentėti.

„Aš manau, kad kaltės yra ir graikų politikoje, ir skolintojų. (…) Vieni kaltina graikus, kodėl tiek prisiskolino, bet ar jie klausia, kodėl paskolos taip lengvai buvo dalijamos – vestuvėms, sužadėtuvėms, krikštynoms, mašinoms. Niekas nepagalvojo, kad po to taip kirs stipriai per mokesčius, žmonės turės pradėti taupyti, o iš ko grąžinti paskolas? O vaikai užaugo, į universitetus išleisti reikia“, – pasakojo K.Rinkevičiūtė.

Jurgitos Lapienytės nuotr./Kristina Rinkevičiūtė
Jurgitos Lapienytės nuotr./Kristina Rinkevičiūtė

Ji į Graikiją išvyko prieš 15 metų. Manė, kad padirbs kelis mėnesius, pamatys šalį ir sugrįš namo. Bet K.Rinkevičiūtei taip patiko Graikija, kad ten ir liko.

Kodėl? Juk, jei nori užsidirbti, Graikija tikrai nebus pirma kryptis.

Graikija traukia tikrai ne dėl pinigų, o dėl kitokio gyvenimo, – pasakojo K.Rinkevičūtė.

Neišvažiuotų ir netekusi darbo

„Graikija traukia tikrai ne dėl pinigų, o dėl kitokio gyvenimo. Pastaraisiais metais visiškai tas pats, kur gyventi – ar aš Lietuvoje gyvensiu ir dirbsiu, ar Graikijoje. Viską paskaičiavus, išeina tas pats. Čia daug geresnių pinigų neužsidirbsi, Graikija dėl finansų tikrai nelaiko“, – pasakojo K.Rinkevičiūtė.

Kodėl? Tiesiog dėl to, kad jaučiasi Graikijoje labai gerai – ten yra jos namai: „Jeigu ateis toks momentas, kad turėsiu uždaryti savo įmonę, aš tikrai žinau, kad neišvažiuosiu. Aš vėl ką nors sugalvosiu, sukursiu, kad visą laiką būtų ryšys su Graikija. Man gaila tų pragyventų metų, man apskritai gaila palikti šitą tautą. Aš čia jaučiuosi labai gerai.“

Ji įkūrė kelionių agentūrą, skirtą keliaujantiems po Graikiją. K.Rinkevičiūtė įmonę Lietuvoje registravo dėl – nepatikėsite – mažesnių mokesčių.

„Man kitų šalių nereikia – užtenka Graikijos, nes aš ją gerai pažįstu, pati esu nemažai apkeliavusi čia ir galiu pardavinėti produktą, kurį tikrai pažįstu. Aš neužsiimu tomis kelionėmis, kur atveža dideles grupes į didelius viešbučius su apyrankėmis „viskas įskaičiuota“ ir palieka juos ten sėdėti savaitei ar dviem. Mano verslas yra visiškai kitoks, jis labiau orientuotas į individualų žmogų“, – pasakojo moteris.

Jos draugas A.Markoy turi šeimos verslą – importuoja medieną, čerpes, dengia stogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius