Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija pasidavė spaudimui – kreditoriams pateikė naują pasiūlymą

Graikijos vyriausybė vėlų ketvirtadienio vakarą pasidavė tarptautinių skolintojų spaudimui ir pateikė naujus pasiūlymus dėl ekonominių reformų, kas leis šaliai užsitikrinti tolesnę finansinę pagalbą, skelbia BBC.
Graikija
Graikija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Graikija

Eurogrupės, kurią sudaro Bendrijos finansų ministrai, vadovo Jeroeno Dijsselbloemo atstovas patvirtino, kad planai gauti.

Tiksliai nežinoma, kas yra parašyta pateiktuose Graikijos planuose, tačiau manoma, kad dokumentuose kalbama apie mokesčių didinimą ir pensijų reformą.

Graikijos pateiktus pasiūlymus euro zonos finansų ministrai aptars šeštadienį, o sekmadienį Europos Sąjungos lyderiai.

Ketvirtadienį Graikijos žiniasklaida skelbė, kad vyriausybė parengė taupymo priemonių planą, kuris leistų per ateinančius dvejus metus sutaupyti iki 12 mlrd. eurų.

Praėjusį sekmadienį referendume graikai aiškiai ištarė, kad nepritaria tarptautinių skolintojų siūlymams. Tam pritarė daugiau nei 61 proc. referendume dalyvavusių šalies gyventojų.

Premjeras Aleksis Cipras tikėjosi, kad referendumo rezultatai virs svarbia korta derybose, tačiau kreditoriai nesileido į diskusijas.

„The Guardian“ rašo, kad Graikijos komunistų partija nesiruošia taikstytis su šalies vyriausybės žingsniu kreditoriams pateikti naujus reformų pasiūlymus ir penktadienį organizuoja protesto akciją. „Kovokime dabar, kad atšauktume šį siūlymą“, – per surengtą spaudos konferenciją paskelbė jų partijos lyderiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius