Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos premjeras pareiškė: „Tarptautinis valiutos fondas turėtų prisiimti baudžiamąją atsakomybę“

Graikijos ministras pirmininkas Aleksis Cipras antradienį paragino Tarptautinį valiutos fondą (TVF) prisiimti „baudžiamąją atsakomybę“ už Graikijos skolų krizę ir paragino šalies Europos skolintojus įvertinti TVF politiką.
Graikijos premjeras Aleksis Cipras
Graikijos premjeras Aleksis Cipras / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Atėjo laikas ne tik mums, bet ypač Europai įvertinti TVF pasiūlymus“, – A.Cipras sakė jo parlamentinei grupei, praėjus dviem dienoms po nesėkmingų derybų su TVF ir Europos Sąjunga, Graikijai dar labiau priartėjus  prie galimo nemokumo.

„TVF turi prisiimti baudžiamąją atsakomybę“ už šiandieninę padėtį, sakė jis.

Pastaruosius penkis mėnesius vykstančiose sarkastiškose derybose TVF reikalauja, kad Graikija apkarpytų pensijas ir padidintų pridėtinės vertės mokesčius pagrindinėms prekėms, elektros energijai, o Atėnai tvirtina, kad tai tik dar labiau apsunkins gyvenimą eiliniams graikams.

„Kaip tik dabar dominuoja tvirtas TVF požiūris į griežtas priemones, o Europa neigia bet kokias diskusijas apie skolų gyvybingumą (restruktūrizavimą)“, – sakė A.Cipras.

„Pernelyg didelis dėmesys apkarpymams tikriausiai yra politinio plano dalis žeminti žmones, kurie kenčia pastaruosius penkerius metus ne dėl savo kaltės“, – pridūrė 40-metis premjeras.

„Atėjo laikas TVF pasiūlymus spręsti viešai Europoje“, – sakė A.Cipras savo radikaliai kairiosios partijos „Syriza“ parlamentarams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius