-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos vyriausybė pagerino ūkio augimo 2018 metais prognozę

Graikijos vyriausybė šiek tiek pagerino šalies ūkio augimo kitais metais prognozę, parodė parlamentui pateiktas galutinis 2018 metų biudžeto projektas.
Antikinis teatras, Akropolis, Atėnai
Antikinis teatras, Akropolis, Atėnai / 123rf.com nuotr.

Vyriausybė tikisi, kad bendrasis vidaus produktas (BVP) kitąmet padidės 2,5 proc., tuo tarpu praėjusį mėnesį pristatytame išankstiniame projekte buvo numatytas 2,4 proc. augimas.

Šiemet Graikijos BVP, kaip šiuo metu prognozuojama, padidės 1,6 proc., o ne 1,8 proc., kaip manyta anksčiau, rašo agentūra „MarketWatch“.

Atėnai taip pat numato, kad pirminis biudžeto perteklius, į kurį neįskaičiuojami su valstybės skola susiję mokėjimai, šiemet sudarys 2,44 proc. BVP, o 2018 metais – 3,82 proc. BVP.

Pagal dabartinę tarptautinių kreditorių finansinės pagalbos Graikijai programą reikalaujamas atitinkamai 1,75 ir 3,5 proc. perteklius.

Biudžeto projekte taip pat numatoma, kad nedarbo lygis, kuris šiemet sieks 21,7 proc., kitąmet sumažės iki 20,2 procento.

Graikijos parlamentas dėl biudžeto turėtų balsuoti gruodžio 22 dieną.

2018 metais Atėnai ketina parduoti valstybės turto už kiek daugiau nei 1,1 mlrd. eurų.

Tuo tarpu šalies skola kitąmet turėtų padidėti nuo 318,3 mlrd. eurų, arba 179,8 proc. BVP, šiais metais iki 332 mlrd. eurų (392 mlrd. JAV dolerių).

Trečioji pagalbos programa, kurią šiuo metu finansiškai remia ES valstybės narės, bus įgyvendinama iki 2018 metų rugpjūčio ir Atėnai tikisi iki to laiko galutinai sugrįžti į tarptautinę skolos rinką.

Finansų ministerijos duomenimis, iki rugsėjo pabaigos Graikija gavo daugiau kaip 221 mlrd. eurų iš Europos institucijų ir dar 11,5 mlrd. eurų iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

Liepos mėnesį Graikija po trejų metų pertraukos pabandė sugrįžti į skolos rinką. Atėnai tuomet pardavė penkerių metų trukmės obligacijų už 3 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius