Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos vyriausybės obligacijų pajamingumas pirmą kartą smuko žemiau nulio

Europos Centrinio Banko (ECB) toliau įgyvendinamai skatinamajai politikai ir žiniai apie „Pfizer“ ir „BioNTech“ kuriamos vakcinos nuo koronaviruso veiksmingumą pakursčius investuotojų optimizmą, Graikijos vyriausybės obligacijų pajamingumas pirmą kartą smuko žemiau nulio. Tai rodo, jog investuotojų požiūris į Graikiją gerokai pasikeitė, nors šalis tik prieš dvejus metus pasitraukė iš tarptautinės pagalbos programos, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Eurai ir doleriai
Eurai ir doleriai / 123RF.com nuotr.

Trejų metų trukmės Graikijos vyriausybės obligacijų pajamingumas pirmadienį buvo smukęs iki minus 0,37 proc., o antradienį paaugo iki 0,007 procento. Dvejų metų trukmės obligacijų pajamingumas žemiau nulio nusileido dar praėjusį ketvirtadienį, o antradienį sudarė minus 0,013 procento.

Žinia apie „Pfizer“ ir „BioNTech“ kuriamą vakciną daro teigiamą poveikį turtui, kuriam pandemijos pabaiga ir ekonominio aktyvumo pasaulyje atsigavimas duos bene daugiausia naudos. Prie tokio turto priskiriamos ir Graikijos vyriausybės obligacijos.

Prieš pandemijos pradžią ir dvejų, ir trejų metų trukmės Graikijos vyriausybės obligacijų pajamingumas sudarė apie 0,35 procento. Kovo mėnesį jis viršijo 3,5 proc., tačiau vėliau, ECB pradėjus įgyvendinti didelės apimties turto pirkimo programą, ėmė mažėti.

„ECB pašalino rinkos riziką ir greičiausiai toliau tai darys“, – pažymėjo turto valdymo bendrovės „Aberdeen Standard Investments“ investicijų valdytojas Jamesas Athey.

Graikija daug metų buvo laikyta silpniausia euro zonos grandimi. Skolos krizės metu buvo kilusi šalies pasitraukimo iš euro zonos grėsmė ir Graikijos skolų lygis šiuo metu yra aukščiausias Europoje.

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody's“ kiek anksčiau šį mėnesį padidino Graikijos ilgalaikio skolinimosi užsienio ir vietos valiuta reitingus nuo „B1“ iki „Ba3“.

Agentūra tuomet pažymėjo, jog šalyje toliau įgyvendinamos reformos skatina nuolatinį institucinės aplinkos gerėjimą, ir pripažino, kad jau buvo padaryta reikšminga pažanga mokesčių administravimo, atitikties reikalavimams užtikrinimo bei kovos su korupcija srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius