-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražuolę lietuvę vedęs naftos magnatas Lietuvoje nepasislėpė nuo buvusios žmonos

Į turtingiausių Lietuvos žmonių penkiasdešimtuką pernai patekusi gražuolė Inga Kozel veikiausiai turės perskaičiuoti savo piniginės vertę. Mat buvusi jos vyro, naftos magnato Toddo Kozelo, žmona turtuolį su piniginėmis pretenzijomis atsivijo iki pat Lietuvos. Ir laimėjo.
Inga Kozel
Inga Kozel / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Temos: 2 Inga Kozel Skyrybos

I.Kozel pernai papuošė turtingiausių Lietuvos žmonių sąrašą. Į šalies turtuolių penkiasdešimtuką ją įtraukė žurnalas „IQ Top“, turtų šaltinį įvardindamas paprastai – santuoka su T.Kozelu.

Tačiau šeimos iždas gali gerokai aptrupėti. Buvusi T.Kozelo žmona Ashley Kozel savo buvusį sutuoktinį atsivijo iki Lietuvos, mat naftos magnatas nesilaikė prievolių buvusiai žmonai sumokėti solidžią kompensaciją. Dėl to ji kreipėsi į Lietuvos teismą. Ir švenčia pergalę.

Apie besitęsiančius T.Kozelo ir jo buvusios žmonos teisinius ginčus daug rašė užsienio žiniasklaida. Štai pernai rugsėjį nypost.com skelbė apie A.Kozel pretenzijas į buvusio vyro nekilnojamąjį turtą.

Čia paminėtas ir skyrybų prievolių nesilaikymas – portalas skelbė, esą naftos magnatas „panaudojo kiekvieną įmanomą triuką“, kad išvengtų 38 mln. JAV dolerių mokėjimo buvusiai žmonai. Ar bent jau tokią versiją kėlė A.Kozel advokatai. Publikacijoje taip pat minima, kad T.Kozelas deklaruoja gyvenantis Lietuvoje, kur yra „nepasiekiamas JAV teismams.“

A.Kozel buvusį vyrą Lietuvoje pasiekti pabandė – ir sėkmingai. Pernai lapkritį gautas A.Kozel prašymas dėl skyrybų prievolių taikymo T.Kozelui.

A.Kozel paprašė Lietuvoje taikyti Floridos teismo sprendimą ir priteisti iš buvusio vyro solidžią sumą. Dabartiniu kursu – beveik 31 mln. eurų.

„Pareiškėja nurodė, kad 2012 m. sausio 12 d. pareiškėja ir suinteresuotas asmuo (t.y. T.Kozelas) sudarė susitarimą dėl turto padalijimo (toliau – Susitarimas), kuris buvo įtrauktas į 2012 m. sausio 12 d. galutinį teismo sprendimą dėl santuokos nutraukimo. Remiantis susitarimo sąlygomis, suinteresuotas asmuo buvo įpareigotas iki 2012 m. sausio 27 d. 17 val. perduoti pareiškėjai 23 milijonus „Gulf Keystone Petroleum Ltd“ paprastųjų akcijų.

Suinteresuotas asmuo laiku visų akcijų pareiškėjai neperdavė ir dėl to pareiškėja patyrė nuostolių. Jungtinių Amerikos Valstijų teismas, įvertinęs akcijų vertės kitimą, nusprendė, kad pareiškėjos akcijų vertė sumažėjo dešimtimis milijonų dolerių ir pareiškėjai iš suinteresuoto asmens priteisė 34 611 702 JAV dolerių“, – rašoma vėliau priimtoje teismo nutartyje.

A.Kozel paprašė Lietuvoje taikyti Floridos teismo sprendimą ir priteisti iš buvusio vyro solidžią sumą. Dabartiniu kursu – beveik 31 mln. eurų.

T.Kozelas su ieškiniu nesutiko. Jis su advokatais Apeliaciniam teismui įrodinėjo, kad Floridos teismo sprendimas nėra įsiteisėjęs ir yra ginčijamas. A.Kozel gi pateikė įrodymų, kad Floridos teismas jau yra išdavęs sprendimo vykdymo raštą, nors pats sprendimas ir bus ginčijamas apeliacine tvarka.

Išnagrinėjęs abiejų buvusių sutuoktinių advokatų parengtą medžiagą, teismas stojo A.Kozel pusėn. Trečiadienį Apeliacinio teismo teisėja Danguolė Martinavičienė pripažino ir leido Lietuvoje vykdyti Floridos teismo sprendimą, leisdama A.Kozel mūsų šalyje reikšti pretenzijas į buvusio vyro turtą už daugiau kaip 34,6 mln. JAV dolerių.

Proceso metu teisėja taip pat pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir areštavo T.Kozelo turto už atitinkamą sumą. Vasario 3 d. teismo sprendimu, šios priemonės „yra pratęsiamos ir galioja iki pripažinto ir leisto vykdyti užsienio teismo sprendimo įvykdymo“, o teismo nutartis įsigaliojo nuo priėmimo. Savo tiesą T.Kozelas dar galės įrodinėti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, jei nutars skųsti trečiadienio nutartį.

Inga ir Toddas Kozelai (dešinėje):

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius