Greitųjų kreditų teikėjai prabyla apie pasibaigusį aukso amžių

Smulkioms greitųjų kreditų bendrovėms skundžiantis pasibaigusiu aukso amžiumi, stambesni rinkos dalyviai toliau skaičiuoja augimą ir pozityviai vertina perspektyvas.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pastebima, kad greitųjų kreditų davėjams pernai dukart mautas apynasris labiausiai neigiamai palietė smulkesnes paskolas dalijančias įmones, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

Tris stambiuosius greitųjų (vartojimo) kreditų rinkos dalyvius („Credit24“, „General Financing“ ir „Moment Credit“) vienijanti Lietuvos vartojimo lizingo ir kredito asociacija suskaičiavo, kad pernai bendras jos narių vartojimo kredito ir lizingo portfelis padidėjo beveik 19 proc. ir pasiekė 223,8 mln. litų.

Visai kitomis nuotaikomis gyvena 15 smulkiuosius vartojimo kreditus teikiančių bendrovių vienijanti Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacija.

„Metai buvo sunkūs – augimo, kalbant apie paskolų portfelį, nebuvo, narių portfeliai balansavo tuo pačiu lygiu. Dėl to kalčiausias pernai du kartus griežtintas veiklos reglamentavimas. Vaizdžiai tariant, pragyvenimui neliko net ir liesos mėsos, beliko tik duona“, – sako asociacijos valdybos pirmininkas Liutauras Valickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius