Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Griūna vienas didžiausių Rusijos bankų

Rusijos centrinis bankas įvedė laikiną administraciją banke „Jugra“ ir paskelbė moratoriumą, susijusį su nepakankamu banko kapitalu. Apie tai paskelbė Centrinis bankas. Rusijos žiniasklaida rašo, kad tai gali būti vienas didžiausių griūčių Rusijos bankų istorijoje, kuriam reikės ir valstybės pagalbos gelbėjant indėlininkų pinigus.
Bankas Jugra
Bankas Jugra

Birželio 1 dieną „Jugra“ buvo pritraukusi 181,3 mlrd. rublių. „Jugra“ patenka į Rusijos bankų Top30 pagal aktyvus, o pagal pritrauktus indėlius – Top20.

Ilgai buvo manyta, kad banką valdo 12 fizinių asmenų, tačiau iš tiesų paaiškėjo, kad didžiausi savininkai yra Maskvos verslininkai Jurijus Ir Aleksejus Chotinai. Centrinis bankas ne kartą reikalavo, kad būtų atskleisti tikrieji akcininkai. Tai įvyko tik 2016 m., kai tarp „Jugros“ akcininkų atsirado ir A.Chotinas.

Gegužę bankas sulaukė Centrinio banko reikalavimo padidinti kapitalą daugiau nei 40 mlr. rublių, rašo „Vedomosti“. Dar iki moratoriumo paskelbimo liepos 10 dieną „Jugra“ buvo pradėta nuodugniai tikrinti. Birželį bankas susidūrė su problemomis atliekant paslaugas klientams, tačiau siejo tai tik su techninėmis priežastimis. Tačiau banką pakirsti galėjo rizikingas verslo modelis. Bankas pritraukdavo fizinių asmenų lėšas ir nukreipdavo jas į juridinių asmenų kreditavimą. Rusijos centrinis bankas ne kartą įspėjo, kad tai kelia riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius