Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Guminės stogų dangos – ilgaamžė investicija mąstantiems šiuolaikiškai

Kai daugiau nei prieš aštuonerius metus Giedriaus Užkurnio vadovaujama įmonė „EPDM Sistemos“ nusprendė imtis veiklos, laikas buvo rizikingas – tuo metu siautė krizė, o jų siūlomas produktas – guminės stogo dangos, šalyje dar nebuvo spėjęs pelnyti populiarumo. Tačiau nuo 2010 metų į rinką įnešusi naujovių šiandien įmonė džiaugiasi sėkminga veikla – guminės stogo dangos vis dažniau atranda savo klientą.
Guminė stogo danga
Guminė stogo danga / „EPDM sistemos“ nuotr.
Temos: 2 Stogo danga Stogas

„Kai nusprendėme prekiauti guminėmis stogo dangomis, niekas Lietuvoje to dar nedarė. Išbandę patys supratome, kad tai – perspektyvu, kad tokia danga – ilgaamžė. Pamatę perspektyvą nusprendėme nesustoti“, – 15min kalbėjo G.Užkurnis.

Šiandien „EPDM sistemos“ atstovauja kompanijai „Firestone Building Products“, rūpinasi guminės stogo dangos ir vandeniui atsparių sistemų tradicijomis Lietuvoje ir Latvijoje, prekiauja „Firestone EPDM“ stogo dangomis ir EPDM geomembranomis, naudojamomis tvenkinių hidroizoliacijai, taip pat rūpinasi šių produktų įrengimu, rengia mokymus rangovams ir teikia nemokamas konsultacijas.

„Esame gamintojo atstovai, taip pat – stogininkų įmonė, darome plokščius stogus ir juos įrenginėjame. Vežame medžiagas, jas platiname, mokome dirbti su naujomis medžiagomis“, – patikslino G.Užkurnis.

Pasak jo, guminė stogo danga – kitokia nei įprasta, ji dažniausiai išlydoma, o šildoma prilimpa. Guminė danga – plokščia, ilgaamžė. Ir nors ji šiek tiek brangesnė palyginti su prilydoma danga, ji tarnaus ilgus metus.

„Visiems rūpi, kaip stogas atrodys po 5 metų – toks yra garantinis laikotarpis. Tačiau galiu užtikrinti, kad po 5 metų galvos sukti nereikės – renovacijos nereikia nei po 5, nei po 10, nei po 15 metų“, – kalbėjo pašnekovas.

G.Užkurnis kaip pranašumą išskiria ir spartesnį dangos įrengimo greitį, jai pritvirtinti, priešingai, nei prilydomai dangai, nereikia ugnies, šildymo.

Ir nors prieš pusšimtį metų Lietuvoje apie tokias dangas dar niekas negalėjo svajoti, verslininkas sako besistengiantis, kad guminės dangos kasmet tik populiarėtų, jomis kasmet įmonė kloja vis daugiau stogų.

„EPDM sistemos“ nuotr./Guminė stogo danga
„EPDM sistemos“ nuotr./Guminė stogo danga

Tačiau net ir sėkmingi projektai reikalauja investicijų – „EPDM sistemos“ dar prieš keletą metų pradėjo galvoti apie verslo paskolą. Tuomet, kai suprato, kad nuolat investuojami pinigai grįžta tik po kelių mėnesių. Kitaip tariant, pasiėmusi daryti objektą įmonė pirmus du mėnesius dirba negaudama atlygio, o jis sugrįžta tik pasibaigus trečiam mėnesiui. „Į objektą turime atsinešti savo medžiagas, čia įdarbinti kelis darbininkus, tačiau tiek praėjus mėnesiui, tiek dviem – neturime jiems kaip sumokėti už darbą, kadangi pinigai grįžta tik po trijų mėnesių. Mums reikalingos lėšos, kad galėtume išsilaikyti, o juos, pasinaudodami paskola, vėliau gražiname“, – pasakojo G.Užkurnis.

Pasak G.Užkurnio, „SME Finance“ – puikus būdas skolintis pinigų verslo plėtrai. Esą tai puiki alternatyva bankiniam finansavimui – visi procesai vyksta gerokai greičiau, o pinigai klientą pasiekia per dieną nuo paraiškos pateikimo.

„Jei kreipiesi į banką, viskas trunka labai ilgai: tavęs prašo pateikti daugybę dokumentų, o galiausiai lieki nelabai ką pešęs, nes bankas nelabai ką duoda. Su tokia kompanija kaip „SME Finance“ viskas paprasta: jie patikrina, ar tu stovi ant kojų pakankamai tvirtai, kaip teigi, o tuomet, jei viskas gerai, belieka užrašyti sąskaitą, į kurią jau kitą dieną yra pervedami pinigai. Jokios biurokratijos, jokių bereikalingų procesų, kurie atima daug laiko ir jėgų, o ir norą dirbti su bankais“, – tikino G.Užkurnis.

Tiesa, verslininkas pripažįsta, kad toks paskolos būdas – brangesnis, nei skolinantis banke, tačiau tokiu būdu EPDM gali gauti daug didesnę verslo paskolą, nei ją suteiktų bankas ar kiti finansuotojai.

„Čia paskola brangi, tačiau galiausiai tas brangumas vis vien atneša didžiulę naudą. Mums patinka tai, kad visuomet žinai, kad paskolą gausi – tereikia susiskaičiuoti kaštus. Aktualu ir tai, kad „SME Finance“ turi tokią paslaugą, kaip faktoringas, sąskaitų finansavimas, todėl beveik kiekvieną mėnesį pasiskolinam, o vėliau atiduodame, kitaip sakant, tiesiog naudojamės jų kapitalu ir esame patenkinti“, – kalbėjo G.Užkurnis.

Pasak jo, imti verslo paskolas šiandien tampa vis aktualiau, tokią praktiką taiko vis daugiau įmonių. „Žinant tai, kaip sunku ir sudėtinga paimti verslo paskolą iš banko, tokia skolinimosi praktika turėtų tapti vis populiaresnė“, – sakė verslininkas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius