-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojai būsto paskolas stengiasi grąžinti anksčiau

Vis daugiau bankų klientų būsto paskolas ar jų dalį grąžina pirma laiko. Bankai tokią skolininkų elgseną aiškina išaugusiu jų klientų finansiniu raštingumu ir racionalesniu mąstymu bei gerėjančia namų ūkių finansine padėtimi, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Nuosavas namas
Nuosavas namas / 123FR nuotr.

DNB banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas tvirtina kad vis daugiau banko klientų paskolas grąžina pirma laiko. Tokių klientų pernai buvo 10 proc. daugiau negu 2013 metais.

„Krizės pamokas išmoko visi: ir bankai, ir jų klientai. Tai, kad vis daugiau žmonių paskolas ar jų dalį grąžina pirma laiko, rodo, jog jie elgiasi atsakingiau ir racionaliau. Ir tai tikrai nėra tušti žodžiai. Mes tai vertiname labai teigiamai, nes naudinga ir bankui, ir klientui. Toks požiūris pelno abipusį pasitikėjimą. Bankui naudinga, kai žmogus paima paskolą ir ją laiku grąžina“, – teigė A.Vilkancas.

SEB banko Verslo plėtros departamento direktorius Linas Januševičius teigė, kad banko būsto paskolos gavėjai turi galimybę paskolą grąžinti anksčiau negu numatyta, ir dauguma jų jau pasirašydami sutartį planuoja tai padaryti. Anot jo, tai skatina daryti žemos indėlių ir būsto paskolų palūkanos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius