Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojai ekonomikos pagerėjimą pajus 2011 metais – T.Andrejauskas

Skandinavijos finansų grupės „Swedbank“ analitikos padalinio „Swedbank Markets“ Lietuvoje vadovas Tomas Andrejauskas prognozuoja, kad krizė pradės trauktis antroje šių metų pusėje, tačiau gyventojai iki 2011 metų atsikvėpti dar negalės.
Pinigai
Pinigai / E.Ovčarenko, S.Žiūros/BFL, T.Urbelionio/BFL nuotr., „15min“ montažas.

„Statistiškai vertinant, krizė baigėsi praėjusių metų pabaigoje. Bet ne skaičiai, o tikroji mūsų kišenės būklė rodo, ar ji baigėsi, ar ne. Žmonių atlyginimai dar mažėja, nedarbas didelis, todėl negalime sakyti, jog krizė baigėsi. Galėsime sakyti, kad recesija praeityje, kai įmonės pradės darbinti naujus žmones. To galima tikėtis 2011 metais“, – dienraščiui „Kauno diena“ sakė T.Andrejauskas.

Anot jo, nedarbas šiemet sudarys 16 proc., atlyginimai turėtų sumažėti dar apie 5–8 procentais. Analitiko teigimu, privačiame sektoriuje atlyginimai pastebimai sumažėjo pernai, o šiemet turėtų mažėti algos valstybiniame sektoriuje.

„Žmonių perkamoji galia dar išlieka menka. Šiais metais bendras ekonomikos augimas bus apie nulį, bet vidaus vartojimas kris dar apie 5 proc. Nuosmukį lems nedarbas ir bendras atlyginimų lygis. Nėra tų degalų, kurie galėtų užkurti vidaus vartojimo variklį, o jis ir buvo pagrindinė skatinamoji jėga Lietuvai įstojus į ES“, – tvirtino T.Andrejauskas.

Pasak jo, mažėjant gyventojų perkamajai galiai, turėtų pigti ir prekės, įskaitant ir nekilnojamąjį turtą – dugnas čia dar tikrai nepasiektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius