Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojai teigia žiūrį, ar prekė austriška, prekybininkai – kad pirkimas nesumažėjo

Nors prekybininkai teigia nepajutę, kad sumažėjo austriškų prekių populiarumas, vis dėlto žmonės apsipirkdami vis dažniau kreipia dėmesį į kilmės šalį ir bent tokiu būdu išreiškia savo pilietinę poziciją.
Prekių vežimėlis
Prekių vežimėlis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Prekės Austrija

Kad buvusio KGB smogiko Michailo Golovatovo, vadovavusio Sausio 13-osios įvykiams, paleidimas Austrijoje rūpi ne tik aukštiems šalies politikams, parodė portale kaunodiena.lt atlikta skaitytojų apklausa.

Nors didžioji dalis apklaustųjų vis dėlto sako nekeisiantys savo apsipirkimo įpročių, kas trečias pirkėjas jau neperka austriškos kilmės prekių, pirmadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

Austriškų prekių Lietuvos parduotuvių lentynose nėra daug, tačiau dažnas pirkėjas lig šiol net nesusimąstydamas į pirkinių krepšelį įsidėdavo šokolado „Milka“, skalbinių minkštiklio „Šilan“, energetinio gėrimo „Red Bull“ ar iš Austrijos atvežto alaus, sūrio, prieskonių.

Pasak Lietuvos vartotojų instituto vadovės Zitos Čeponytės, pats vartotojas renkasi, kaip jam elgtis, o šis atvejis Lietuvos tautai yra labai svarbus, ir natūralu, kad žmonės jau reaguoja bent tokiu būdu išreikšdami protestą. „Vartotojų galia yra didelė, tačiau šiuo atveju nuostolius patirs ne Austrija, o Lietuvos verslas“, – atkreipė dėmesį pašnekovė.

Iš verslo pusės į Austrijos akibrokštą Lietuvai sureagavo sostinės baras „Piano Man Bar“ – atsisakė prekiauti austriškais gėrimais.

Didieji prekybos tinklai neketina veltis į politinius žaidimus. Prekybos tinklų „Rimi“ ir „Maxima“ atstovai sako, kad per savaitę austriškų prekių paklausa nesumenko ir žmonės jas perka kaip pirkę.

Kelionių agentūrų „Zigzag Travel“ ir „Top Travel“ atstovai teigia, kad vasaros kelionių į Austrijos kalnus žmonės taip pat neatsisako.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius