-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojams, deklaravusiems pajamas e. būdu, jau grąžinama mokesčio permoka

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau - VMI) informuoja, kad nuo šiandien mokesčių mokėtojams, deklaravusiems praėjusių metų pajamas elektroniniu būdu, pradėtos grąžinti gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permokos.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Pajamos Mokesčiai

Pirmadienio popietę mokesčių inspekcija dalį išlaidų grąžino per 50 tūkst. mokesčių mokėtojų, jiems pervesta beveik 20 mln. litų, teigiama VMI pranešime.

„Siekiame, kad gyventojai, teisingai užpildę deklaracijas, naudodamiesi VMI Elektroninio deklaravimo sistema, GPM permoką atgautų per kuo trumpesnį laiką, nors žinoma, tai priklauso ne tik nuo VMI pastangų, bet ir nuo ekonominės situacijos šalyje. Greitesnis permokų grąžinimas skatina gyventojus teikti deklaracijas internetu, o tokiu būdu pats deklaravimo procesas tampa tolygesnis, o deklaracijų apdorojimas kainuoja perpus pigiau nei popierinių,“ – teigia VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.

Iš viso šiemet jau pateikta per 320 tūkst. GPM (GPM308 forma) deklaracijų, iš kurių apie 90 proc. – elektroninės.

Praėjusiais metais mokesčių mokėtojams buvo grąžinta apie 430 mln. litų GPM permokos. Prognozuojama, kad šiemet gyventojai susigrąžins apie 250 mln. litų.

VMI primena, kad GPM permoką gali susigrąžinti tie gyventojai, kurie sumokėjo pensijų įmokas į pensijų fondus, taip pat už studijas aukštosiose mokyklose už pirmąjį aukštąjį išsilavinimą, sumokėjo palūkanas už paimtą kreditą vienam gyvenamajam būstui statyti ar įsigyti, sumokėjo gyvybės draudimo įmokas, per kalendorinius metus pasinaudojo ne visu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, nepasinaudojo papildomu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu už auginamus vaikus ar 2004–2008 metais įsigijo kompiuterį su programine įranga ir/ar sumokėjo už interneto prieigos įvedimą.

Šiuo metu vyksta ne tik pajamų, bet ir turto deklaravimo procesas. Turto deklaracijas privalo pateikti valstybės tarnautojai, politikai, teisėjai ir kt. Šiais metais apie savo neregistruotą turtą, kuris viršija 5 tūkst. litų, Mokesčių inspekcijai turi pranešti ir 18 metų 2004–ais bei vėlesniais metais sulaukę šalies gyventojai bei atvykę gyventi į Lietuvą užsieniečiai.

Taip pat pajamų mokesčio deklaravimo metu galima teikti prašymus skirti 2 proc. nuo savo praėjusiais metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio paramai.

VMI primena, kad pajamas gyventojai turi deklaruoti iki šių metų gegužės 3 dienos. Permoka mokesčių mokėtojui turi būti grąžinama iki šių metų liepos 31 dienos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius