Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojų pradelstų įsiskolinimų augimo tempai lėtėja

Šių metų liepos mėnesį, palyginti su birželiu, gyventojų pradelsti įsiskolinimai išaugo 57,2 mln. litų, o nuo metų pradžios didėjo beveik 2,5 karto ir šiuo metu siekia 884,7 mln. litų, skelbia kreditų biuras „Creditinfo Lietuva“.
Pinigai
Pinigai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pinigai

Liepos mėnesį, palyginti su birželiu, gyventojų įsiskolinimai padidėjo 15,5 mln. litų, tačiau, palyginti su geguže, sumažėjo beveik 44 mln. litų.

„Pastaruosius du mėnesius galima įžvelgti stabilizavimosi požymių: gyventojų pradelsti įsiskolinimai augo lėčiau, sumažėjo persiskolinimas, patys gyventojai ima daugiau taupyti, turintys galimybių grąžina kreditus pirma laiko, taip pat mažėja paraiškų kreditams skaičius. Tai jau artimiausiu metu turėtų dar labiau sulėtinti pradelstų gyventojų įskolinimų didėjimą ir iš dalies kompensuoti galimą skolų augimą dėl mažėjančių atlyginimų, augančio nedarbo lygio ir artėjančios šildymo sezono pradžios“, – teigia kreditų biuro „Creditinfo Lietuva“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

Pasak A. Bogdanovičiaus, lėtėja ir naujų skolininkų augimo tempas. Šios tendencijos turėtų išlikti ir toliau.

Birželį iš visų šių metų mėnesių sparčiausiai augo gyventojų padengti įsiskolinimai, tačiau liepą lietuviai padengė mažiau skolų. „Creditinfo Lietuvos“ duomenimis, per liepą gyventojai iš viso padengė daugiau nei 31,8 mln. litų pradelstų įsiskolinimų, tai yra 14,3 mln. litų mažiau nei per birželį.

Daugiausia įsiskolinimų Lietuvos gyventojai turi finansinėms įstaigoms, o likusią lietuvių laiku negrąžintų įsiskolinimų dalį sudaro skolos telekomunikacijų, skirstomųjų tinklų įmonėms ir kt.

Šiuo metu bendra gyventojų skola finansinėms įstaigoms siekia 784,4 mln. litų, o iš viso laiku negrąžintų paskolų įmokų šioms įstaigoms turi per 100 tūkst. gyventojų. Palyginimui: šių metų pradžioje bankams, išperkamosios nuomos bendrovėms, vartojimo kreditų, greitųjų kreditų įmonėms ir kt. buvo skolingi daugiau nei 74 tūkst. gyventojų, o jų bendra skola siekė 254,5 mln. litų.

„Creditinfo Lietuvos“ skaičiavimais, vidutiniškai kiekvienas skolininkas yra skolingas beveik po tris šalies vidutinius darbo užmokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius