-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

H&M visame pasaulyje atleis apie 1,5 tūkst. darbuotojų

Švedijos drabužių mažmeninės prekybos įmonė H&M trečiadienį paskelbė, kad visame pasaulyje atleis apie 1,5 tūkst. darbuotojų, įgyvendindama išlaidų mažinimo programą, pradėtą priėmus sprendimą trauktis iš Rusijos rinkos.
„H&M“
„H&M“ / 123RF.com nuotr.

„Programa yra susijusi su administracinėmis ir pridėtinėmis išlaidomis, o darbo jėga bus sumažinta maždaug 1,5 tūkst. darbo vietų“, – sakoma bendrovės pranešime.

Restruktūrizavimo programa paskelbta rugsėjį, drabužių gamybos milžinei pranešus apie reikšmingą trečiojo ketvirčio pelno sumažėjimą, kuriam didžiausią įtaką turėjo bendrovės sprendimas „uždaryti verslą Rusijoje“ po pastarosios invazijos į Ukrainą.

„Sąnaudų ir efektyvumo programa, kurią inicijavome, apima mūsų organizacijos peržiūrą, ir mes labai gerai suprantame, kad tai paveiks kolegas“, – trečiadienio pranešime sakė generalinė direktorė Helena Helmersson.

Pasak bendrovės, programa turėtų atsieiti apie 800 mln. Švedijos kronų (76 mln. JAV dolerių), tačiau kasmet leis sutaupyti apie 2 mlrd. kronų.

Rugsėjį H&M paskelbė uždariusi kiek daugiau nei 30 iš 172 parduotuvių Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius