-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonų „Hitachi“ nori padėti Lietuvai statyti naująją Visagino atominę elektrinę

Tarptautinė kompanija „Hitachi“ Vyriausybėje pristatė pasiūlymą investuoti į Visagino atominės elektrinės projektą. Detalių tiek Vyriausybė, tiek bendrovė šykšti, tačiau Lietuvoje lankęsis „Hitachi“ prezidentas pareiškė, kad pradėti darbus norėtų kuo greičiau.
„Hitachi“ prezidentas Hiroakis Nakanishis ir Andrius Kubilius
„Hitachi“ prezidentas Hiroakis Nakanishis ir Andrius Kubilius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Tarptautinis Japonijos ir JAV konsorciumas „Hitachi GE Nuclear Energy“ pirmasis Lietuvai pristatė investicinį pasiūlymą. „Hitachi“ prezidentas Hiroakis Nakanishis susitiko su premjeru Andriumi Kubiliumi, naujosios Visagino atominės elektrinės projekto įgyvendinimo komisija, regioninių branduolinės jėgainės statybos partnerių – Estijos, Latvijos ir Lenkijos – atstovais.

„Mes norime padėti Lietuvai ir jos regioniniams partneriams pasiekti patikimą, ekonomiškai naudingą ir nepriklausomą energijos šaltinį“, – sakė  „Hitachi“ prezidentas Hiroakis Nakanishis.

Premjeras Andrius Kubilius po susitikimo teigė, kad kompanija yra rimtas potencialus strateginis investuotojas, tačiau jokios konkrečios detalės nebuvo atskleistos.

„Šiuo metu vyksta derybos, potencialių strateginių investuotojų atrankos procesas, todėl pasiūlymai, mes tikimės, dar gali būti tobulinami ir tikslinami. Vyriausybė ir toliau skrupulingai vykdys įsipareigojimą užtikrinti vienodas sąlygas dalyviams bei konkuruojančių pasiūlymų vertinimo, analizės objektyvumą, todėl daugiau detalių apie pateiktus pasiūlymus ir procesą atskleisti negalime“, – sakė ministras pirmininkas.

Jo teigimu, Lietuva yra suinteresuota, kad ši tarptautinė kompanija investuotų ne tik į Visagino AE, bet ir į kitus sektorius, ypač aukštųjų technologijų sektorių.

H.Nakanishio teigimu, „Hitachi“ turi ilgametę energetinių projektų vykdymo patirtį, todėl gali užtikrinti ypatingą saugumą. „Mes esame pasirengę pradėti dirbti su Visagino atominės elektrinės projektu vos tik gausime sutikimą“, – sakė „Hitachi“ prezidentas.

Pasiūlymus Lietuvai dėl elektrinės projekto taip pat yra pateikusi „Westinghouse Electric Company“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius