-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

H&M trečiojo metų ketvirčio pelnas ūgtelėjo šešiskart

Antra pagal dydį Europoje drabužių mažmenininkė „Hennes & Mauritz“ (H&M), turinti parduotuvių tinklą ir Lietuvoje, pranešė grynojo pelno per trečiąjį savo finansinių metų ketvirtį (birželio-rugpjūčio mėnesiais) susižėrusi šešis kartus daugiau nei prieš metus.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 3 Pelnas Švedija H&M

Pasak Švedijos bendrovės pranešimo, grynasis pelnas išaugo 531 mln. iki 3,33 mlrd. Švedijos kronų (iki 286 mln. eurų).

Rodiklis pranoko agentūros „FactSet“ kalbintų analitikų prognozes, kurių vidurkis buvo 3,23 mlrd. kronų, nurodo „MarketWatch“.

Pardavimų pajamos didėjo 6 proc. iki 60,9 mlrd. kronų (5,13 mlrd. eurų). Augimas be Rusijos Baltarusijos ir Ukrainos rinkų siekė 8 proc., o vertinant nacionalinėmis valiutomis buvo nulinis.

Pernai kovą grupė paskelbė laikinai stabdanti pardavimus Rusijoje, o tų pačių metų liepą pareiškė, kad visiškai pasitrauks iš Rusijos rinkos, kurioje veikė nuo 2009 metų. Paskutinės Rusijoje ir Baltarusijoje veikusios H&M parduotuvės buvo uždarytos pernai lapkritį.

Praėjusio mėnesio pabaigoje H&M pranešė planuojant nuo šių metų lapkričio atnaujinti parduotuvių Ukrainoje veiklą, kurios buvo uždarytos netrukus po Rusijos plataus masto invazijos pernai vasarį pradžios.

1947-aisiais veiklą Švedijoje pradėjusiai H&M, kuriai taip pat priklauso tokie prekių ženklai kaip COS, „Weekday“ ir „Arket“, dabar veikia daugiau nei pusšimtyje šalių, kuriose turi per 3 tūkst. parduotuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius