Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ sako besitikinti beveik 9 proc. padidėjusių pajamų 2023 metais

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ penktadienį pareiškė atlaikiusi JAV sankcijų naštą bei paskelbė, kad tikisi beveik 9 proc. padidėjusių pajamų 2023 metais.
Ahmed Gomaa / ZUMAPRESS.com
Ahmed Gomaa / ZUMAPRESS.com

Šendžene įsikūrusi įmonė atsidūrė intensyvios Kinijos ir Jungtinių Valstijų priešpriešos centre, Vašingtonui perspėjus, kad jos įranga gali būti naudojama valstybiniam šnipinėjimui. Pati bendrovė šį kaltinimą griežtai neigia.

Nuo 2019 metų įsigaliojusios sankcijos atėmė iš „Huawei“ galimybę naudotis JAV gaminamais komponentais ir technologijomis ir privertė ją diversifikuoti pajamų šaltinius.

„Po ilgų sunkaus darbo metų mums pavyko atlaikyti audrą“, – penktadienį paskelbtose naujametinėse pastabose sakė valdybai pirmininkaujantis Kenas Hu.

Jis teigė, kad 2023 metai grupė tikisi gauti daugiau nei 700 mlrd. juanių (89,4 mlrd. eurų) pajamų – beveik 9 proc. daugiau nei pernai.

Tačiau pajamos tebėra daug mažesnės nei 891,4 mlrd. juanių (113,8 mlrd. eurų), kuriuos ji uždirbo 2020 metais. 2021-aisiais bendrovė paskelbė apie smarkiai sumažėjusią apyvartą dėl JAV sankcijų.

Tačiau panašu, kad įmonė atsigauna, mat spalį ji paskelbė apie pardavimų augimą per pirmuosius devynis šių metų mėnesius.

„Bendras įsitikinimas padėjo mums ištrūkti iš apsiausties ir kartu žengti į priekį“, – sakė K. Hu. Jis įspėjo, kad įmonės laukia rimti iššūkiai.

„Netrūksta geopolitinio ir ekonominio neapibrėžtumo, o technologiniai apribojimai ir prekybos kliūtys ir toliau daro poveikį pasauliui“, – kalbėjo pirmininkas.

Tačiau jis pridūrė, kad „verslo aplinkos pokyčius lemia ne tik geopolitiniai konfliktai, bet ir pasaulio ekonomikos ciklų svyravimai“.

Tuo metu „Huawei“ ir toliau išlieka pirmaujančia pasaulyje 5G įrangos gamintoja.

Jungtinės Valstijos siekia įtikinti savo sąjungininkes uždrausti „Huawei“ naudotis jų 5G tinklais, argumentuodamos, kad Pekinas gali naudoti grupės produktus šalies ryšių ir duomenų srautams stebėti.

„Huawei“ griežtai atmeta kaltinimus, kad jos įranga gali būti susijusi su sabotažo ir šnipinėjimo rizika.

Birželį Europos Komisija nusprendė, kad Kinijos telekomunikacijų įrangos tiekėjai, įskaitant „Huawei“, kelia pavojų ES saugumui.

Pekinas, reaguodamas į JAV apribojimus, ne kartą peikė tai, ką jis vadina Vašingtono „piktnaudžiavimu nacionalinio saugumo sąvoka siekiant trukdyti Kinijos bendrovėms“ ir „diskriminacine bei nesąžininga praktika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius