Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į dalį „Luminor“ klientų taikėsi sukčiai – bankas užblokavo kelis šimtus kortelių

Antradienį dalis „Luminor“ banko klientų sunerimo sužinoję, kad jų mokėjimo kortelės – užblokuotos. Bankas paaiškina, kad pastebėjus nusikaltėlių bandymus atspėti atsitiktinius kortelių numerius, blokuota apie kelis šimtus mokėjimo kortelių ir ramina, kad duomenų nutekėjimo nėra.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į 15min parašiusi skaitytoja Laima teigė, kad antradienį jos darbdavė sulaukė pranešimo apie blokuotą „Luminor“ banko kortelę, o paskambinusi į banką išgirdo, kad tokių atvejų yra daug daugiau.

„Bankas atsako, kad duomenys nutekinti, tačiau kas ir kaip nutiko ir kaip elgtis toliau nieko nepasako“, – teigė skaitytoja.

Tačiau „Luminor“ bankas ramina, kad jokio klientų duomenų nutekėjimo nėra, o nedidelė dalis kortelių buvo blokuota dėl sukčių atakų.

Krašto apsaugos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vedėja Asta Galdikaitė 15min taip pat patvirtino, kad nėra užfiksuota jokios informacijos apie duomenų nutekėjimą.

„Jūsų minimas atvejis veikiausiai susijęs su įprastu išorės sukčių bandymu atspėti atsitiktinius kortelės numerius. Pastebėjęs šiuos vadinamuosius brutalios jėgos (angl. brute force) atvejus bankas iškart apriboja kompromituotas korteles ir įspėja klientus apie tai“, – 15min komentavo „Luminor“ banko Lietuvoje komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Banko komunikacijos vadovė informavo, kad šis incidentas tęsėsi porą valandų ir palietė labai nedidelę klientų dalį – kelis šimtus, kurių kortelės buvo užblokuotos.

„Publicum“ nuotr./Indrė Baltrušaitienė
„Publicum“ nuotr./Indrė Baltrušaitienė

„Itin svarbu pabrėžti, kad sukčiai neprieina prie klientų duomenų ir jų banke laikomos lėšos yra saugios. Klientams, kurie gavo SMS žinutes iš banko, reikėtų sekti SMS žinutės nurodymais“, – pridūrė banko atstovė.

Žinutes gavusiems klientams I.Baltrušaitienė patarė peržiūrėti savo sąskaitos išrašą, o aptikus mokėjimų, kurių neatpažįsta, kreiptis į banką nurodytu telefonu.

Pasak jos, įvairūs sukčiavimo būdai nuolat tobulėja ir keičiasi, todėl reikėtų neprarasti budrumo, nepasiduoti stresui dėl nepažįstamų žmonių suteikiamos informacijos oficialiai nepatvirtintais kanalais ir periodiškai tikrintis savo banko sąskaitų išrašus.

„Luminor“ taip pat informavo, kad užblokuotomis kortelėmis klientai naudotis nebegalės – visos jos keičiamos nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius