-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ką investuoti nekilnojamojo turto rinkoje sunkmečiu?

NT rinkoje iki šiol didžiausią pelną šlavėsi bankai ir spekuliantai. Garsūs bankų analitikai su SEB banko prezidento patarėju Gitanu Nausėda priešakyje viešai visiems aiškino, kad NT kainos kils ir galimybės užsidirbti nevalia praleisti. Nors matėsi, kad rinka tuoj sprogs ir bankai savo turtą stengėsi išparduoti dar nepriartėjus kainų pikui.
pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Dabar bankai bando „ginti“ savo investicijas – jie nesuinteresuoti staigiu kainų kritimu. Todėl paskolų išdavimas yra virtęs loterija, kurioje laimi perkantys bankams priklausantį turtą. Nes savo turtą gi reikia kažkaip parduoti“, – teigia World-Estate.com NT portalo projekto vadovas Simonas Rudaminas.

Rinkos sekimas, konsultavimasis su gerais specialistais ir kantrybė – tie sėkmės faktoriai, kurie padės atrasti pačias geriausias investavimo galimybes.

Spekuliavimas kaip uždarbio būdas baigėsi su ekonomikos pakilimu. Daugiau nebėra vartotojų lūkesčių, kad ekonomika ir toliau augs. O krintant kainoms, nebėra kam brangiai parduoti. Bet...

„Kiekvienas iš jūsų turėtų neužmiršti, jog nekilnojamasis turtas... yra maratonas, o ne sprintas“, – kartą yra pasakęs vienas NT ekspertas. O pradėti bėgti maratoną yra palankiausia krizės metu. Kai kainos leidžiasi ir pasiūla viršija paklausą, visi supranta, kad laimi vartotojas. Arba kitaip – investuotojas, nes nedaug žmonių priima sprendimą asmeniniam vartojimui įsigyti NT tokiomis sąlygomis.

Nors NT rinka dar nėra pasiekusi dugno ir vis dar vyksta įvairių svyravimų – geriausias metas, kai verta pradėti žvalgytis investicinių projektų, yra dabar. Galima pradėti tiesiog nuo internetinės paieškos sistemų ir www.world-estate.com svetainės, kur galima apžvelgti ir palyginti įvairias rinkas.

2009 metais investuotojams reikėtų atkreipti dėmesį į šiuos News.World-Estate.com ekspertų siūlomus patarimus:

Svarbiausia – kantrybė, o investavimo galimybės jus pasieks su stulbinamomis nuolaidomis.

Investuokite į nekilnojamojo turto fondus, nes jie greičiausiai reaguos į ekonomikos atsigavimą.

Negailėkite pinigų geriems specialistams ir patarėjams. Labai svarbu atskirti gerą investiciją nuo blogos.

Investuokite į projektus, kurie orientuoti į ekologiją. Išlaidų ir aplinkos taršos mažinimas greičiausiai taps prioritetu.

Pirkite arba laikykite daugiabučių namų, biurų, viešbučių ir gyvenamųjų namų žemės sklypus. Bet nepamirškite, kad juos kurį laiką teks laikyti.

Pirkite ne pačios geriausios būklės daugiabučius, jei jie yra urbanizuotose zonose ir lengvai  pasiekiamos transportu

Taikykitės į zonas, kurios yra arti prekybos centrų ir vaistinių.

Tikimasi, jog komercinės paskirties rinka atsigaus daug greičiau nei gyvenamosios. O statybų įmonės turės pradėti pardavinėti nebaigtus projektus už itin žemas kainas vien tam, kad išvengtų bankroto.

Rinkos sekimas, konsultavimasis su gerais specialistais ir kantrybė – tie sėkmės faktoriai, kurie padės atrasti pačias geriausias investavimo galimybes. Prisiminkite, jog maratoną laimi ne greičiausi, o kantriausi ir išmintingiausi bėgikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius