-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

I.Laursas ir M.Glodas kartu su „Imlitex“ investuoja į ūkininkų prekybos platformą

Verslininkai Ilja Laursas ir Mindaugas Glodas kartu su grupės „Imlitex Holdings“ chemijos produktų, maisto priedų ir pakavimo medžiagų prekybos įmone „Imlitex“ investuoja į naują ūkininkų prekybos platformą „AgroTrade“.
Ilja Laursas
Ilja Laursas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

M.Glodas BNS teigė, kad platformą valdančią bendrovę „Nextrade“ lygiomis dalimis valdys jo ir I.Laurso kontroliuojama įmonė „Nextury Trade“ bei „Imlitex“. M.Glodo teigimu, ateityje prie akcininkų turėtų prisijungti ir platformos vadovas Amitas Vaghasiya – tuomet jie įmonę valdys lygiomis dalimis.

„Imlitex“ daug metų prekiauja žaliavomis ir grūdais, jie mato galimybę investuoti į šią platformą. Bet siekiama padaryti platformą atvirą, prie kurios galėtų jungtis ir kiti rinkos dalyviai, akcininkais galėtų tapti ir kiti prekybininkai. (...) Intencija yra, kad platforma veiktų pasauliniu mastu, bet pradėsime Baltijos šalyse ir Lietuvoje“, – BNS sakė M.Glodas.

Anot jo, jau pradėti platformos kūrimo ir testavimo darbai, o veikti ji pradės nuo kitų metų.

Prie prekybos platformos prisijungę ūkininkai gali sužinoti informaciją apie konkrečią jo pagamintą žemės ūkio produkciją, kas ir kokia didžiausia rinkos kaina ją gali supirkti konkrečiu metu, bei atlikti sandorį.

„Idėja sukurti tokią platformą paskatino neorganizuota komunikacija ir automatizavimo trūkumas žemės ūkio prekybos procese. Tokia situacija dabartinį žemės ūkio produkcijos tiekimą daro rizikingu ir netvariu. Komunikuojant su ūkininkais, analizuojant jų poreikius, akivaizdu, kad Lietuva pasirengusi taikyti naujas technologijas žemės ūkio srityje“, – pranešime spaudai sako A.Vaghasiya.

Registrų centro duomenimis, birželį įsteigtos „Nextrade“ vienintelis akcininkas kol kas yra „Nextury Ventures“, įmonės įstatinis kapitalas rugpjūtį padidintas nuo 10 tūkst. eurų iki 20 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius