Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą ateina nauja oro bendrovė (atnaujinta 13.55 val.)

Veiklą Lietuvoje pradeda nauja oro bendrovė „Baltic Aviation Systems“. Tai pirmadienį ryte surengtoje spaudos konferencijoje pranešė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ir „Baltic Aviation Systems“ atstovai.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip sakė „Baltic Aviation Systems“ vadovas Kristianas Kirchheineris, aktyvią veiklą Lietuvoje nauja oro bendrovė turėtų pradėti kitų metų pavasarį. Pirmojo skrydžio tikimasi balandžio mėnesį.

Kaip bazinį naujoji oro bendrovė pasirinko Vilniaus oro uostą.

„Rinkoje bendrovė konkuruos žemomis kainomis ir patraukliomis skrydžių kryptimis“, – sakė K.Kirchheineris.

Jis vardijo, kad nuo kitų metų balandžio mėnesio klientams bus pasiūlyti reguliarieji skrydžiai iš Vilniaus į Dubliną, Paryžių, Miuncheną, Romą, Varšuvą, Stambulą, Maskvą ir turistiniai reisai į Maljorką, Atėnus, Larnaką, Antaliją, Hurgadą. Tiesa, turistiniai skrydžiai planuojami ne visus metus.

Nuo 2012 metų ketinama skraidyti į Sankt Peterburgą, Helsinkį, Berlyną, Budapeštą, Kijevą, Kopenhagą, Gdanską, Oslą, nuo 2013-ųjų – į Briuselį, Frankfurtą, Tel Avivą, Milaną, Malagą.

2015 metais „Baltic Aviation Systems“ keleivius planuoja skraidinti iš viso 28 kryptimis.

Susisiekimo ministras E.Masiulis „Baltic Aviation Systems“ pažadėjo pagalbą tvarkant visus reikiamus dokumentus.

„Naujos kompanijos atsiradimas yra reikšmingas įvykis Lietuvos aviacijai. Tai reiškia investicijas ir naujas darbo vietas Lietuvos ekonomikoje“, – sakė susisiekimo ministras ir pridūrė, kad naujos aviakompanijos atsiradimas užtikrins platesnes galimybes keleiviams iš Lietuvos pasiekti kitų šalių miestus, o kitų šalių turistams padidins galimybes atvykti į Lietuvą.

„Naujos kompanijos atsiradimas reiškia, kad mes turime rūpintis, kaip bus plėtojama Vilniaus oro uosto struktūra, kad padidėjęs srautas nesukeltų nepatogumų keliaujantiems žmonėms“, – pabrėžė ministras.

„Baltic Aviation Systems“ priklauso dviem akcininkams – K.Kirchheineriui ir B.Flickui, kuris yra ir Latvijos oro linijų „airBaltic“ akcininkas bei prezidentas.

„Baltic Aviation Systems“ įstatinis kapitalas siekia 1 mln. eurų. Vėliau investicijas planuojama didinti iki 20 mln. eurų. K.Kirchheinerio teigimu, ateityje bus bandoma pritraukti daugiau investuotojų iš Lietuvos ir užsienio, tačiau išsamiau apie tai bus pranešta vėliau.

Tiesa, nors nauja įmonė pavadinta „Baltic Aviation Systems“, oro linijos turės kitą pavadinimą. Šis prekių ženklas, anot bendrovės atstovų, bus pristatytas kitų metų sausį.

Papildyta 13.55 val.: Nemalonumai Rygoje

Latvijos oro linijos „airBaltic“, kurių akcininkas ir prezidentas yra B.Flickas, turi nemalonumų su Rygos oro uostu.

Dar vasarą buvo pranešama, jog skrydžių bendrovė „airBaltic“ ir Rygos oro uostas santykius aiškinasi teismuose.

Liepą Rygos oro uostas kreipėsi į teismą dėl 2,5 mln. latų skolos išieškojimo iš „airBaltic“. Savo ruožtu oro bendrovė dėl oro uosto tarifų politikos pasiskundė teismui ir Konkurencijos tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius