Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atvyksta krizės pranašas dr. Nouriellis Roubinis

Šių metų spalio 25-26 dienomis, Vilniuje vyks Baltijos regiono šalių Investuotojų Forumas, skirtas tarptautinei verslo plėtrai ir investicinės aplinkos gerinimui. Forumas suteiks naujų įžvalgų apie priemones ir priimtus sprendimus įveikiant ekonominę krizę. Tai unikali debatų ir diskusijų erdvė apie pasaulio ekonomikos raidą ir finansų rinkų perspektyvas.
Nourielis Roubinis, išpranašavęs pasaulinę finansų krizę, teigia, kad ateityje gali iširti euro zona.
Nourielis Roubinis, išpranašavęs pasaulinę finansų krizę, teigia, kad ateityje gali iširti euro zona. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagrindinį pranešimą skaitys dr. Nourielis Roubinis, vienas iš nedaugelio pasaulinio masto ekonomistų,  numatęs 2008-2009 metų krizę. Dr. N. Roubinis dirbo Tarptautinio valiutos fondo, Pasaulio banko, o taip pat – JAV prezidento Billo Clintono patarėju. Forumo dalyviams ir svečiams jis pateiks savo požiūrį į pasaulio bei Europos ekonomikos ateitį. Išgirsime ir Marko Alleno, Tarptautinio valiutos fondo vyresniojo regiono atstovo Vidurio ir Rytų Europoje bei Larso Christenseno, „Danske“ banko vyriausiojo ekonomisto nuomones. Diskusiją moderuos tarptautinio leidinio „The Economist“ redaktoriaus pavaduotoja Vendeline Von Bredow.

Antros dienos pagrindinis pranešėjas – Richard C. Koo, Nomura Tyrimo Instituto vyriausiasis ekonomistas. Forume išgirsime jo išskirtinį požiūrį į ekonomikos recesijos priežastis. Richard C. Koo nuomone, užsitęsusią recesiją lemia privataus sektoriaus skolos mažėjimas, kai įmonės siekia ne pelno maksimizavimo, o mažina įsipareigojimus. Japonijos kapitalo rinkos dalyviai dažnai rinko p. Koo vienu patikimiausių ekonomistų.

„Mums didelė garbė, kad  į Baltijos regiono šalių Investuotojų Forumą sutiko atvykti vieni žinomiausių pasaulinio lygio  globalios ekonomikos analitikų, kurie savo įžvalgomis stulbina visą pasaulį ir kartu daro milžinišką įtaką valstybių ekonomikoms“, – sako renginio organizatoriai, Lietuvos investuotojus vienijančios asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Anot jos, Baltijos Investuotojų Forume laukiama daugiau kaip 300 įmonių atstovų iš Europos Sąjungos ir Skandinavijos. Didelis dėmesys bus skirtas telekomunikacijų srities tendencijoms ir infrastruktūriniams projektams energetikos, transporto ir logistikos srityse – susipažinsime su šių sektorių analize ir išgirsime apie išskirtinį Baltijos regiono vaidmenį.

„Investors‘ Forum“ Valdybos pirmininkas, advokatų kontoros LAWIN vadovaujantysis partneris Rolandas Valiūnas teigia, jog forume tikimasi aktyvių diskusijų ne tik apie ekonomiką laukiančių iššūkių, bet ir apie tai, ką reikėtų daryti, jog pasaulinė ekonomikos krizė nepasikartotų. „Euro zoną krečianti skolų krizė vis dar neleidžia lengviau atsipūsti ir Baltijos šalių ekonomikoms; vis dažniau pasigirsta prognozių apie antrąją recesijos bangą.  Iš forumo dalyvių tikimės konkrečių diskusijų apie tai, ką turi daryti pasaulio šalių Vyriausybės, verslas ir finansų sektorius, kad kuo greičiau sugrįžtumėme į augimo etapą.  Taip pat manau, jog turime drąsiai diskutuoti ne tik apie recesijos priežastis, bet ir tartis dėl priemonių, kuriomis būtų užtikrintas subalansuotas ir tvarus ekonomikos augimas“, – teigia Rolandas Valiūnas.

Baltijos Investuotojų Forumo programą praturtins diskusija apie vieningą Europos rinką, kurioje svečiuosis  ponia Emer Daly, Europos Komisijos Vidaus rinkos ir paslaugų generalinio direktorato Bendrosios rinkos valdymo direktorato direktorė.  Forumas kvies ir į paralelines sesijas, kuriose išgirsime užsienio ir Lietuvos ekspertų nuomones apie Baltijos regiono plėtrą, patrauklumą tiesioginėms užsieno investicijoms, paslaugų centrų tendencijas ir galimybes bei talentų rinkos potencialą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius