Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą rumunai investuos 10 mln. eurų

Rumunijos „Green Group“, didžiausias integruotas Pietryčių Europoje esantis atliekų perdirbimo parkas, iš privačių fondų Lietuvoje investuoja 10 mln. eurų, kurie skirti „GreenTech Baltic“ – naujai PET butelių perdirbimo gamyklai, rašoma Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų pranešime žiniasklaidai.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įmonė apie savo investicijas pranešė po š. m. spalio mėnesį pirmą kartą Bukarešte įvykusio Rumunijos – Lietuvos verslo forumo, kurį organizavo Rumunijos garbės konsulatas bei Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų.

„Džiaugiuosi, kad kartu su Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmais organizuotas Rumunijos – Lietuvos verslo forumas Bukarešte, prisidėjo prie šio svarbaus įvykio. Ačiū LR Seimo pirmininkui p. Viktorui Pranckiečiui, kuris dalyvavo forume ir prisidėjo prie investuotojų pritraukimo“, – pažymi Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentė ir Rumunijos garbės konsulė Laura Kovaliovaitė.

„Green Group“ praneša, kad naujoji gamykla perdirbs 40 tūkst. tonų plastikinių butelių per metus, pagamindama 30 tūkst. tonų vertingos žaliavos – plastikinių dribsnių. Nors butelių atliekos bus surenkamos iš Lietuvos ir kaimyninių šalių, 100 proc. gaminamų plastikinių dribsnių produkcijos bus eksportuojama. Bus sukurta 70 naujų darbo vietų.

„Mes vertinome daugelį šalių dėl šios investicijos ir pasirinkome Lietuvą dėl to, kad ši šalis turi didelę perspektyvą, profesionalius specialistus, stiprų aplinkosaugos akcentą, remiamą Lietuvos Respublikos, o susitikimas su LR Aplinkos Ministru ir Seimo Pirmininku mus dar kartą įtikino, jog Lietuvoje užsienio investicijos yra laukiamos ir vertinamos“, – cituojamas „Green Group“ generalinis direktorius Clemenast Hungas.

„Ši nauja investicija atitinka mūsų tikslą mažinti atliekų, patenkančių į sąvartynus kiekį – vietoj to, kad būtų laidojamos, atliekos bus laikomos ištekliais. Be to, tai yra pirmasis žingsnis link ambicingesnio projekto, kuris padės sukurti žiedinę ekonomiką Lietuvoje, sukuriant pridėtinę vertę iš perdirbto plastiko“, – sakė „GreenTech Baltic“ generalinis direktorius Vladas Venskutonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius