-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pirkinių krepšelį rusiškos prekės keliauja vis rečiau

Pirmadienį kai kurie didžiausi prekybos tinklai paskelbė, kad parduotuvėse rusiškų prekių paklausa mažėja. Per metus esą beveik visose kategorijose pardavimai yra sumenkę nuo kelių iki kelių dešimčių procentų.
Maisto prekės
Maisto prekės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vartotojų elgseną nagrinėjanti mokslininkė Justina Gineikienė neabejoja, jog tokį pirkėjų apsisprendimą galėjo lemti agresyvus Rusijos elgesys. 

„Priešiškumas šaliai egzistavo dar ir prieš šiuos įvykius. Yra nustatyta, kad kariniai, politiniai, netgi ekonominiai konfliktai gali lemti vartotojo požiūri į tam tikros užsienio šalies prekes. Tarkim Australijoje po branduolinių bandymų Ramiojo vandenyno atole australai nepirko prancūziškų prekių. Tas priešiškumas, jeigu įvykiai neeskaluojami, laikosi apie metus, du“, – „Žinių radijui“ pasakojo J.Gineikienė. 

Panašūs įvykiai Lietuvą jau buvo užklupę ir anksčiau. Prieš šešerius metus vykęs Gruzijos – Rusijos karas, atbaidė lietuvius nuo rusiškų prekių.

„Buvo bandymų boikotuoti rusiškas prekes, bet labiau vyko palaikymas gruziškų prekių“, – sakė J.Gineikienė. 

Mokslininkė pažymėjo, jog didžiausią įtaką apsisprendimui pirkti turi kokybė ir kaina, prekės ženklo žinonumas ir tik vėliau kilmės šalis. Tačiau tokių įvykių akivaizdoje kilmės šalies faktorius tampa prioritetiniu apsisprendimu. 

Parengė Monika Burvytė

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis 6.05 val.     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius