Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Šiaurės šalis besilygiuojanti Lietuva savo darbuotojams moka 7 kartus mažiau nei Švedija

Švedija vidutiniškai už valandą darbo moka 43 eurus per valandą ir pagal šį rodiklį pirmauja Europoje. Tuo metu Lietuva pagal valandinį darbo užmokestį smarkiai atsilieka nuo lyderės ir lenkia tik Rumuniją ir Bulgariją, praneša „The Local“.
Stokholmas
Stokholmas

Švedijoje valandinis darbo užmokestis pernai buvo didžiausias visoje Europos Sąjungoje, pirmadienį pranešė Vokietijos statistikos biuras.

Švedijoje vidutinis valandinis darbo užmokestis siekia 43 eurus, o Europos Sąjungos vidurkis – 23,7 euro. Euro zonos vidurkis – 28,7 euro už valandą.

Palyginti su 2012 metais, valandinis atlyginimas Švedijoje augo 1,6 proc. Švedijos ekonomistės Susanne Spector teigimu, rezultatai nėra stebinantys.

„Aišku, tai yra problema, turint omenyje didelį nedarbą Švedijoje. Bet taip yra jau ilgą algą. Didžiausią nerimą kelia tai, kad pastaruosius metus darbo užmokestis augo greičiau nei produktyvumas. Įmonėms tai nėra gerai. Jeigu atlyginimai yra aukštesni nei produktyvumas, negali samdyti naujų darbuotojų“, – sakė ji.

Taip pat didelį valandinį atlyginimą gauna Belgijos – 41,2 euro, Danijos – 39,8 euro, Liuksemburgo ir Prancūzijos darbuotojai.

Lietuva, vidutiniškai mokėdama darbuotojams vos 6,2 euro už valandą, lenkia tik Rumuniją (4,74 euro už valandą) ir Bulgariją (3,7 euro).
 
Estijoje darbuotojai vidutiniškai gauna 9,3 euro per valandą, Latvijoje – 6,2 euro.

Vidurkis
Vidurkis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius