-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Šimonytė nemato problemų dėl D.Kreivio įmonės turimų „Ignitis grupės“ akcijų

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nematanti problemų, jog energetikos ministras Dainius Kreivys viešai nedeklaravo, kad jo iš dalies kontroliuojama įmonė turi valstybės valdomos „Ignitis grupės“ akcijų.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ta situacija man yra žinoma, mane šiek tiek stebina įžiūrėjimas čia interesų konflikto, turint minty, kad Energetikos ministerija, nors ir yra Energetikos ministerija, o „Ignitis“ yra energetikos įmonė, tikrai nevaldo šitos įmonės akcijų, nepriima sprendimų dėl įmonės veiklos ir nedalyvauja nei jokiuose valdymo organuose, nei kažkokiu būdu gali paveikti įmonės sprendimą išmokėti dividendus“, – žurnalistams Seime antradienį sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, fizinių asmenų ir institucinių investuotojų valdoma „Ignitis grupės“ akcijų dalis yra labai maža ir net įmonei išmokėjus dividendus didžiausią naudą visada gautų mokesčių mokėtojai, nes 75 proc. akcijų valdo valstybė.

„Sunku įsivaizduoti tokią situaciją net hipotetiškai, kur dėl kažkokio sprendimo, kuriame dalyvautų energetikos ministras, susiklostytų tokia situacija, kad jis kažkokiu būdu galėtų siekti sau asmeninės naudos“, – sakė I. Šimonytė.

Visgi ji kalbėjo, kad šioje situacijoje būtų etiška sulaukti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvados.

„Kiek žinau, yra opozicijos kreipimasis į VTEK, tai visiems bus tinkama sulaukti komisijos sprendimo. Pasitikiu visiškai komisijos gebėjimu šitą situaciją įvertinti vienu ir kitu atveju ir pateikti atsakymus“, – sakė premjerė.

„Šiaip turbūt nemaža dalis Lietuvos žmonių netiesiogiai yra suinteresuoti „Igničio“ veiklos rezultatais, nes nemažai „Igničio“ investuotojų yra instituciniai investuotojai, kaip pensijų fondai ar kiti kolektyvinio investavimo subjektai, tai tie žmonės, kurie yra patikėję savo pinigus ir jie investuojami į tokio pobūdžio aktyvus, kažkuria prasme turbūt yra gana panašioje situacijoje, kaip ir energetikos ministras“, – pridūrė ji.

LRT antradienį paskelbė, jog „Ignitis grupės“ akcijų turi su D. Kreiviu susijusi įmonė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi ministras. Jis sakė nežinantis apie „Norteo“ įsigytas akcijas, nėra šio ryšio deklaravęs ir žadėjo pasidomėti, ar reikia šią sąsają deklaruoti.

Pasak LRT, „Igničio grupės“ akcijų turi ir to nebuvo tinkamai deklaravęs grupę tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras Gediminas Norkūnas. Premjerė sakė šios situacijos išsamiai nežinanti, bet ją ketina aptarti su finansų ministre Gintare Skaiste.

G. Skaistė kiek anksčiau žurnalistams sakė žinojusi, jog G. Norkūnas turi „Igničio grupės“ akcijų. Ministrė sakė dėl to problemų neįžvelgianti.

Prezidentūra antradienį pareiškė, kad tokia žiniasklaidos paviešinta informacija kenkia žmonių pasitikėjimui valstybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius