-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Švedijos verslo apdovanojimus Lietuvoje atvyks ir karalius Karlas Gustavas XVI

Dešimtus metus švenčiantiems Švedijos verslo apdovanojimams šie metai – išskirtiniai. Spalį įvyksiančią iškilmingą apdovanojimų ceremoniją savo dalyvavimu pagerbs Švedijos karalius Karlas Gustavas XVI, Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kiti iškilūs Lietuvos ir Švedijos verslo, mokslo bei politikos atstovai. Apdovanojimai taps pirmuoju šalyje tvariu renginiu, atitinkančiu tarptautinio ISO 20121:2012 standarto reikalavimus.
Švedijos karalius Karlas Gustavas XVI
Švedijos karalius Karlas Gustavas XVI / „Scanpix“ nuotr.

„Apdovanojimų ceremonijoje dalyvaus su valstybiniu vizitu į Lietuvą atvyksiantis Švedijos karalius ir jį lydinti Švedijos verslo delegacija – apie 30 didžiausių Švedijos įmonių vadovų, – teigia „Business Sweden“ – Švedijos prekybos ir investicijų tarybos vadovas Lietuvai Lukas Danielevičius. – Apdovanojimų forume delegacijos atstovai su žinomais Lietuvos verslininkais ir politikais diskutuos apie ateities iššūkius kuriant stiprų Baltijos regioną.“

Pasak L. Danielevičiaus, Švedijos verslo apdovanojimai 2015 taps pirmuoju renginiu Lietuvoje, organizuojamu pagal ISO 20121:2012 „Darnaus renginio vadybos sistemos“ standartą. „Esminis standarto reikalavimas – renginio organizatorius turi turėti skaidrią renginio vadybos sistemą, kontroliuoti pasirinktus aplinkosaugos ir socialinius aspektus ir nusibrėžti tobulėjimo gaires. „Business Sweden“ pasirinko šią renginių kryptį, norėdamas įkvėpti ir supažindinti Lietuvą su darnių renginių kultūra. Švedijoje darnus vystymas, kaip ir darnūs renginiai, yra įprasta pažangių įmonių ir organizacijų praktika“, – sakė „Business Sweden“ vadovas Lietuvai.

Siekdami visiškai atstatyti renginio metu aplinkai padarytą žalą, renginio organizatoriai įgyvendins neigiamo poveikio aplinkai kompensavimo projektą. „Po apdovanojimų apskaičiuosime renginio metu sukauptų CO2 emisijų kiekį ir inicijuosime medelių sodinimą Lietuvos miškuose. Miškų tausojimo kryptis pasirinkta, nes Švedijai miškų išsaugojimas yra svarbus prioritetas.“

Kviečiami kandidatuoti

Kaip ir kasmet, Lietuvoje veikiančios įmonės ir asmenys kviečiami pateikti kandidatūrą apdovanojimams, kurių laimėtojai bus paskelbti spalio 8 d., per iškilmingą apdovanojimų ceremoniją Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Šiais metais įmonės ir asmenys kviečiami pretenduoti į tris apdovanojimus: 

„Metų socialinės atsakomybės iniciatyva“ bus skiriamas įmonei už geriausią 2014-ais arba 2015-ais metais įgyvendintą socialinę ar aplinkosaugos iniciatyvą;

„Už tvarią plėtrą“ atiteks darniai besivystančiai bendrovei už 2010–2015-ais metais pasiektus teigiamus veiklos rezultatus, apyvartos augimą, indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei vadovavimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais; 

„Jaunojo metų verslininko“ prizas atiteks puikios reputacijos, novatoriškam verslininkui už įkvepiantį verslo vystymo pavyzdį.  

Nominacijų anketas tinklalapyje www.swedishbusinessawards.com įmonės ir asmenys kviečiami užpildyti iki šių metų rugsėjo 11 dienos. Rugsėjo viduryje bus paskelbti nominacijų finalistai, o spalio 8 d. – laimėtojai.

Renginyje kiekvienais metais dalyvauja specialus kviestinis svečias – pasaulinio pripažinimo sulaukęs verslo vystymo ir vadovavimo specialistas, mąstytojas. Šiemet tai švedų ekonomistas ir verslo guru – dr. Kjellis A. Nordströmas, pastarąjį kartą Lietuvoje lankęsis 2011 m. Tąkart dr. Nordströmas taip pat dalyvavo Švedijos verslo apdovanojimų ceremonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius