Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į technologijas investavusioms įmonėms – iki 50 proc. mokesčių lengvata

Į naujas technologijas investavusios įmonės gali pasinaudoti mokestine lengvata - apmokestinamąjį pelną susimažinti iki 50 procentų.
Itin dažni skundai dėl kompiuterių ir kitų elektronikos prekių, kurios buvo įsigytos iš veiklą jau sustabdžiusio prekybos tinklo.
Kompiuteriai / 15min nuotr.

„Ši lengvata taikoma visoms šalies įmonėms, jei tik jų pirktas turtas atitinka Pelno mokesčio įstatyme numatytus reikalavimus“, – pranešime sakė Ūkio ministerijos Inovacijų ir žinių visuomenės departamento direktorius Almantas Danilevičius.

Apmokestinamasis pelnas gali būti sumažintas per 2009–2013 metus patirtoms išlaidoms. Tokį įstatymą Seimas priėmė 2008 metų pabaigoje.

Pasak Ūkio ministerijos, lengvata gali pasinaudoti įmonės, investavusios į technologijas, skirtas naujiems produktams ar paslaugoms, naujiems gamybos procesams, taip pat technologijoms, apsaugotoms tarptautiniais išradimų patentais.

Į mokslinius tyrimus bei eksperimentinę plėtrą investavusios įmonės gali pasinaudoti kitomis pelno mokesčio lengvatomis, leidžiančiomis sumažinti apmokestinamojo pelno bazę. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius