Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į žmonių gerumą Šiauliuose apeliavęs vyras atsidūrė belangėje

51 metų Romualdas Škultinas prieš keletą savaičių kreipėsi į vieną Šiaulių dienraštį ir žurnalistams papasakojo graudžią istoriją, kaip jis, išėjęs iš įkalinimo įstaigos, neturi kur gyventi ir dabar glaudžiasi nakvynės namuose.
Romuldas Škultinas
Romuldas Škultinas / Šiaulių policijos nuotr.

Kaip praneša Šiaulių policija, vyras sakė, kad nori pradėti naują gyvenimą, imtis darbo, tačiau likimas jo gerus norus sužlugdęs, nes praėjusių metų gruodį buvo sužalotas per eismo įvykį ir dabar gyvena pusbadžiu, niekas juo nesirūpina. Dienraštis inicijavo pagalbą šiam žmogui, išspausdindamas gailestį žadinančią publikaciją, ir viena moteris pasiryžo R.Škultiną aprūpinti maistu.

Pasak policijos, R.Škultinas, apeliuodamas į miesto gyventojų gailestingumą, nebuvo atviras ir nuslėpė, kad vėl laukia vieno teismo už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, o kito – už vagystes.

Devynis kartus teistas vyras po paskutinės bausmės laisvę išvydo praėjusių metų sausio pabaigoje. Prisiglaudė nakvynės namuose. Jau birželio mėnesį R.Škultinas įkliuvo pareigūnams už vaizdo stebėjimo kamerų vagystes nuo dviejų pastatų.

Liepos 13 d. policijos pareigūnai jį sulaikė gabenantį narkotinių bei psichotropinių medžiagų. Vyras prisipažino, kad amfetamino išvakarėse nusipirko iš vieno asmens, o puslitrį aguonų koncentrato pasigamino miške prie Rėkyvos ežero.

Kitą dieną R.Škultinas švirkštą su ištirpintais amfetamino milteliais ir butelį su aguonų koncentratu įsidėjo į krepšį ir su draugais išvažiavo į miestą. Įtariama, kad narkotikus planuota parduoti, tačiau to padaryti vyras nespėjo, mat automobilį sulaikė policijos pareigūnai ir R.Škultino krepšyje aptiko kvaišalus. Šiaulietis ir pats juos vartoja, už tai yra baustas administracine tvarka.

Vėlų gruodžio 7-osios vakarą vyriškis neleistinoje Tilžės gatvės vietoje išsvirduliavo į važiuojamąją kelio dalį prieš atriedantį automobilį ir buvo sužalotas – vyrui lūžo koja.

Šių metų kovą vyriškis stojo prieš Šiaulių miesto apylinkės teismą ir už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis buvo nuteistas 20 parų arešto. R.Škultinas, nuo kovo 31 d. atliekantis bausmę, laukia dar vieno teismo – už vaizdo kamerų vagystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius