-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdarbinimo agentūros nebegalės imti mokesčio už įdarbinimą užsienyje

Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtiems darbo kodekso pakeitimams, pagal kuriuos Lietuvos piliečių įdarbinimo užsienyje agentūros tarpininkavimo įdarbinant paslaugas turės teikti nemokamai.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Tai sudarys palankesnes sąlygas ieškantiems darbo. Projektas parengtas siekiant įgyvendinti 2006 m. gruodžio 12 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2006/123/EB dėl paslaugų vidaus rinkoje, teigiama Vyriausybės pranešime.

Priėmus šį įstatymą, įdarbinimo tarpininkavimo paslaugas galės teikti ne tik Lietuvos darbo birža ir juridiniai asmenys, įregistruoti Lietuvoje, bet ir kiti juridiniai asmenys ar jų filialai, įsteigti tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje. Įdarbinimo užsienyje paslaugas galės teikti ir fiziniai asmenys. Jie Lietuvos darbo biržai turės teikti informaciją apie jų statusą ir veiklą bei apie fiziniams asmenims suteiktas tarpininkavimo įdarbinant paslaugas. Taip pat šiuo projektu siūloma atsisakyti Lietuvos piliečių įdarbinimo užsienyje tarpininkavimo veiklos licencijavimo. Tačiau jos Lietuvos darbo biržos nustatyta tvarka turės teikti informaciją apie jų statusą ir veiklą bei apie fiziniams asmenims suteiktas tarpininkavimo įdarbinant paslaugas.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse siūloma numatyti, kad už tarpininkavimo įdarbinant paslaugų teikimo sąlygų pažeidimą būtų numatyta nuo vieno tūkstančio iki trijų tūkstančių litų dydžio bauda.

Kaip ir anksčiau, įdarbinimo užsienyje agentūras kontroliuos tos įstaigos, kurios prižiūri įmonių veiklą bei užsiima nelegalaus darbo prevencija – Valstybinė darbo inspekcija, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba prie Vidaus reikalų ministerijos, Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos, Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius