Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškant atliekų tvarkymo alternatyvų – kainų augimo grėsmė

Didinamas atliekų šalinimo sąvartynuose mokestis nepadeda mažinti bendro šiukšlių kiekio, todėl didėjančius kaštus teks perkelti ant gyventojų pečių, sako atliekų tvarkytojai.
Atliekos, šiukšlės
Atliekos, šiukšlės / 123RF.com nuotr.

Tuo metu aplinkosaugos politikos formuotojai tikina, kad išeičių yra, tačiau trūksta iniciatyvos, o vartotojai, kuriems gali brangti ne tik šiukšlių tvarkymas, bet ir kogeneracinių jėgainių tiekiama šiluma, nuo kainų augimo esą yra apsaugoti.

Šiais metais mokestis už atliekų šalinimą sąvartynuose padidintas nuo 10 iki 15 eurų už toną, o nuo 2023-iųjų jis augs iki 50 eurų. Aplinkos ministerija tikisi, kad tai stabdys sąvartynų plėtrą ir privers ieškoti kitų atliekų tvarkymo būdų.

Lietuvos regioninių atliekų tvarkymo centrų asociacija tikina, jog alternatyvų nėra, todėl finansinį valstybės spaudimą pajus eiliniai gyventojai. Augant sąvartynų mokesčiams šilumą bei elektrą iš atliekų gaminančios kogeneracinės jėgainės maksimaliai išnaudoja pajėgumus, be to, juos tikisi dar padidinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius