Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ignalinos atominė elektrinė nori nuolaidų už šilumą

Visagino gyventojai piktai šnairuoja į šalia stūksančią nebeveikiančią Ignalinos atominė elektrinę, kurios atstovai reikalauja nuolaidų šilumai arba grasina visai atsijungti nuo miesto katilinės.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

„Visagino energijai“ nuolaidas, suteiktas elektrinei, tektų dengti visiems visaginiečiams iš savo kišenės, ketvirtdienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko pavaduotojas Danas Janulionis pripažino, kad abiem atvejais – ir elektrinei atsijungus, ir jai suteikus nuolaidas Visagino gyventojus prislėgtų didelės sąskaitos.

Apskaičiuota, kad elektrinei atsijungus nuo „Visagino energijos“, Visagino gyventojams šiluma pabrangtų 17,3 proc., o jeigu elektrinei būtų pritaikyta nuolaida, – 12 proc.

Elektrinės komunikacijos vadovė Daiva Rimašauskaitė neslėpė, kad atominės elektrinės vadovai svarstė apie naujos elektrinės statybą.

„Esame atominės elektrinės įkaitai. Mes nekalti, kad Visagine pastatyta galinga katilinė, galinti šildyti penkis ar dešimt tokių miestų. Jos išlaikymas ir šiluma labai daug kainuoja. O atominė elektrinė dar reikalauja nuolaidos. Tai neteisinga“, – piktinosi Visagino merė Dalia Štraupaitė.

Energetikos viceministras Romas Švedas nurodė, kad Ignalinos elektrinei nebus leista statyti naujos elektrinės. Tam skirti pinigų neplanuojama.

Kainų komisija taip pat nepritarė, kad atominiam monstrui būtų taikomos nuolaidos šilumai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius