-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įmonėms grąžinant lėšas į Jungtines Valstijas, JAV doleris 2018 metų pradžioje gali pabrangti

Dėl JAV valiutos paklausos tarp Amerikos įmonių, kurios grąžins į šalį užsienio sąskaitose laikomas lėšas, JAV dolerio kursas kitų metų pradžioje gali pakilti, mano analitikai.
Jungtinių Valstijų doleriai
Jungtinių Valstijų doleriai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

JAV dolerio kurso pakilimą 2018 metų pirmąjį ketvirtį prognozuoja „Bank of America“, „BNP Paribas“ ir „RBC Capital Markets“ analitikai. „Bank of America“ ekspertai mano, kad JAV doleris gali pabrangti iki 1,1 JAV dolerio už eurą.

Pagal mokesčių reformą, kurią ketinama pradėti įgyvendinti pačioje 2018 metų pradžioje, numatoma sumažinti įmonių lėšų repatriacijai taikomą mokestį. Įvairiais vertinimais, JAV įmonės iš maždaug 1,9 trln. JAV dolerių, laikomų užsienio sąskaitose, į šalį gali grąžinti apie 400 mlrd. JAV dolerių. Lėšos paprastai grąžinamos parduodant užsienio turtą ir perkant JAV turtą.

JAV mokesčių inspekcijos duomenimis, dėl pelno repatriacijai taikomo mokesčio sumažinimo 2004 metų pabaigoje įmonės į JAV teritoriją grąžino maždaug 312 mlrd. JAV dolerių. JAV dolerio kursas 16 pagrindinių pasaulio valiutų krepšelio atžvilgiu 2005 metais pakilo 13 procentų.

JAV valiutos kursą papildomai gali paremti ir tai, kad išsivysčiusiose šalyse, įskaitant euro zoną ir Didžiąją Britaniją, pradedama normalizuoti pinigų politika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius