-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmonės parengs 16,5 tūkst. specifinių sričių specialistų

Šalies įmonės galės kompensuoti kvalifikuotų darbuotojų trūkumą: specifinių sričių specialistams parengti pagal Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ paskirstyta 3,75 mln. eurų. Už šias lėšas bus apmokyta 16,5 tūkst. darbuotojų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Mokymai
Mokymai / 123rf.com
Temos: 2 Darbas Mokymai

„Verslui labai svarbu turėti galimybę apmokyti darbuotojus savo bazėje, kadangi profesinio rengimo centrai dažnai neparengia žmonių, kurie galėtų dirbti su konkrečiu įrenginiu. Be to, šalyje nemažai bendrovių, kurioms darbuotojai apskritai nerengiami. Todėl verslui labai svarbi galimybė pasirinkti būtent tokią mokymų kryptį, užtikrinančią, kad darbuotojas galės visavertiškai dirbti nuo pat pirmos darbo dienos“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius

Pagal priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ iš dalies finansuojami įmonių darbuotojų mokymai pameistrystės forma, kvalifikacijai arba jos daliai įgyti bei mokymai kvalifikacijai tobulinti darbo vietoje. Iš viso pagal šią priemonę patvirtinta ir finansavimas skirtas 21 projekto vykdytojui. 15 iš jų projektus įgyvendins kartu su partneriais: kitomis įmonėmis, verslo asociacijomis ir pan.

Pameistrystės forma darbuotojus rengs 2 finansavimą gavusios įmonės, likę 19 projektų vykdytojų kartu su partneriais darbuotojų kvalifikaciją kels mokydami juos darbo vietoje.

Po 6 projekto vykdytojus mokys darbuotojus Vilniaus ir Kauno apskrityse, 3 – Klaipėdos apskrityje, 2 – Marijampolės apskrityje, po 1 projekto vykdytoją – Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir Utenos apskrityse.

Iš viso 2014–2020 m. laikotarpiu į projektus, vykdomus pagal priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“, numatoma investuoti 11 mln. eurų ES fondų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius