-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įmonės raginamos rengtis naujos atominės statyboms

Verslas jau dabar turi priimti sprendimą, ar ketina dalyvauti Visagino atominės elektrinės (VAE) statybų projekte. Šių metų pabaigoje ketinama apsispręsti dėl strateginio investuotojo, netrukus po to prasidės pasiruošimo statyboms etapas, truksiantis maždaug 2–3 metus.
Statybos
Ignalinos atominė elektinė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Statybos Visaginas

Tiek laiko Lietuvos įmonės turi pasirengti dalyvavimui naujosios atominės elektrinės statybose, rašo „Verlso žinios“.

Pagal preliminarų projekto grafiką, naujosios atominės elektrinės statyboms turi būti pasiruošta iki 2013 metų pradžios.

„Intensyviausi darbų ir paslaugų pirkimai prasidės 2012 metais ir tęsis dvejus trejus metus. Verslui atsivers daug galimybių ne tik atominės elektrinės statybos, bet ir eksploatavimo nutraukimo laikotarpiu, tai yra dar 60 metų. Jei įmonės įsilies į projektą, tai joms užtikrins pajamas ir užsakymus ilgą laikotarpį“, – trečiadienį Vilniuje surengtoje konferencijoje, kurioje buvo pristatytos naujosios atominės elektrinės teikiamos galimybės Lietuvos verslui, sakė VAE projekto valdymo direktorius Tadas Matulionis.

Atlikta analizė parodė, kad Baltijos regiono tiekimo bendrovės galėtų patenkinti iki 30 proc. VAE projekto poreikių, tai sudarytų 0,9–1,5 mlrd. eurų (3,1–5,2 mlrd. litų). Visa projekto vertė, preliminariais vertinimais, sieks 3–5 mlrd. eurų (10,4–17,3 mlrd. litų).

Intensyviausiu statybų laikotarpiu VAE aikštelėje dirbs apie 5 tūkst. žmonių. Manoma, kad apie 66 proc. iš jų gali būti vietos darbuotojai.

Pagal šią analizę pagrindinės sritys, kuriose galės konkuruoti Lietuvos ir regiono bendrovės, bus statybos, montavimo, instaliavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius