Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmonių bankrotų per metus padaugėjo penktadaliu

Per pirmąjį 2013-ųjų pusmetį buvo užregistruota 776 įmonių bankrotų atvejai – tai 131 atveju arba 20 proc. daugiau nei per tą patį 2012 metų laikotarpį, rodo kreditų biuro „Creditinfo“ duomenys.
Bijoma, kad naujos taisyklės apsunkins verslo pradžią
Bijoma, kad naujos taisyklės apsunkins verslo pradžią / 123rf.com nuotr.

Bankroto atvejų statistika labiausiai augo paslaugų, transporto ir prekybos verslo sektoriuose, o žemės ūkio ir maitinimo bendrovių bankrotų – sumažėjo.

Neigiamas bendros bankrotų statistikos tendencijas didžiaja dalimi lėmė 57 proc. padažnėję paslaugų įmonių bankrotai. Šiek tiek mažesnis augimas stebėtas transporto (28 proc.) ir prekybos (16 proc.) sektorių bankrotų statistikoje. Bankrotų vidutiniškai ketvirtadaliu sumažėjo žemės ūkio ir maitinimo sektoriuose: nuo 19 iki 13 žemės ūkio ir nuo 54 iki 40 maitinimo bendrovių bankrotų atvejų.

„Neigiamos bankrotų tendecijos vyrauja nuo praėjusių metų. Šių metų duomenys dar kartą patvirtino, kad bankroto atvejų daugėja, tačiau nereikėtų to vertinti kaip ūmaus situacijos pablogėjimo tam tikrose verslo šakose. Bankrotų statistika tik atspindi ankstesnių periodų ir patirtų sunkumų rezultatus“, – sako Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“,  kredito rizikos vadovė.

Pasak jos, vidutinis bankrutuojančių įmonių amžius yra daugiau nei 8 metai. Statistika rodo, kad vidutinis bankrutuojančių įmonių amžius palaipsniui tik didėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius