Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Impulsą davė atsigavęs eksportas

14,5 mlrd. eurų pardavimo pajamos ir 909 mln. eurų ikimokestinis pelnas – tokius 9 šių metų mėnesių apdirbamosios gamybos duomenis pateikia Statistikos departamentas, o analitikai teigia, kad toks rezultatas pasiektas didinant eksportą.
Jūriniai kroviniai Klaipėdos uoste.
Jūriniai kroviniai Klaipėdos uoste. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Lyginant trijų ketvirčių 2016 ir 2017 metų duomenis, stebimas įspūdingas 16 proc. metinis augimas apdirbamosios gamybos sektoriuje. Turint mintyje, kad Lietuvos apdirbamosios gamybos sektorius yra orientuotas į eksportą, sektoriaus pardavimo pajamų pokyčius būtų galima palyginti su lietuviškos kilmės prekių eksporto pokyčiais atitinkamu laikotarpiu.

Per šių metų devynis mėnesius apdirbamosios gamybos pardavimo pajamos augo 16 proc. ir vos pusantro procentinio punkto lenkia lietuviškos kilmės prekių eksporto metinį didėjimą tuo pačiu laikotarpiu, kuris siekė 14,6 proc. Tai yra įspūdingą apdirbamosios gamybos pardavimo pajamų augimą atspindi ir eksporto statistika“, – atkreipia dėmesį viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vyriausiasis analitikas Vadimas Ivanovas.

Banko „Luminor“ vyriausioji analitikė Indrė Genytė-Pikčienė pabrėžia, kas šiemet nuostolinga daugeliui pramonės šakų buvo finansų ir investicinė veikla, nors pernai ji davė pelno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius