Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indija 2019 metais aplenks Didžiąją Britaniją TVF didžiausių pagal BVP šalių reitinge

Jeigu dabartinės Tarptautinio valiutos fondo (TVF) prognozės pasitvirtins, Indija 2019 metais pateks į penktą vietą didžiausių pagal BVP šalių reitinge, trečiadienį rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Indijos ekonomika ir toliau sparčiai auga
Indijos ekonomika ir toliau sparčiai auga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiemet šią reitingo eilutę užima Didžioji Britanija. Tačiau dėl nepalankių valiutos kurso pokyčių ir ekonomikos augimo lėtėjimo Didžioji Britanija kitąmet smuks į septintą vietą, nusileidusi ne tik Indijai, bet ir Prancūzijai.

Indijos ekonomika auga sparčiausiai iš didžiausių pasaulio šalių.

„Esu beveik įsitikinęs, kad ji ir toliau kils didžiausių pagal BVP šalių sąraše“, – pažymėjo PwC ekonomistas Mike Jakemanas.

Tuo metu ekspertai primena, kad BVP gana silpnai atspindi faktinį ekonomikos išsivystymo lygį ir šalies gerovę. Dabar siūloma ekonominę politiką grįsti kitais rodikliais, pavyzdžiui, susietais su darbo našumu.

Pagal rinkos kursą į JAV dolerius perskaičiuotas BVP yra dar labiau atitrūkęs nuo tikrovės. Pavyzdžiui, Indiją vertinant pagal perkamosios galios paritetą, šalies ekonomika jau dabar dukart lenkia bet kurios Europos šalies ūkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius