Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indijos bankas skirs 6,7 mlrd. JAV dolerių sveikatos sistemai paremti krizės metu

Indijos centrinis bankas trečiadienį pranešė skirsiantis 6,7 mlrd. JAV dolerių vakcinų gamintojams, ligoninėms ir kitoms sveikatos priežiūros įmonėms paremti, siekdamas prisidėti prie kovos su šalį užgriuvusiu koronaviruso protrūkiu.
Koronavirusu sergantys ligoniai Indijoje
Koronavirusu sergantys ligoniai Indijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Banko vadovas Shaktikanta Dasas teigė, jog pigias paskolas bus galima gauti iki kitų metų kovo 31 dienos, ir pažadėjo, kad krizei paūmėjus, bus imtasi „neįprastų“ priemonių.

Pranešimas paskelbtas tuo metu, kai Indijoje užfiksuotas rekordinis 3 780 mirčių nuo COVID-19 ir 382 000 užsikrėtimo atvejų per parą skaičius.

„Į pragaištingą viruso plitimo greitį įvairiuose šalies regionuose turi būti atsakyta greitais ir plataus masto veiksmais“, – teigė Sh.Dasas.

„Scanpix“/AP nuotr./Koronavirusas Indijoje
„Scanpix“/AP nuotr./Koronavirusas Indijoje

Šalies ligoninėms pranešant apie kritinį deguonies, vietų ir vakcinų trūkumą, naujosiomis priemonėmis siekiama pagerinti skubios sveikatos priežiūros prieinamumą pandemijos metu, teigė Sh.Dasas. Bankams bus lengviau suteikti pigias paskolas ligoninėms, deguonies gamintojams ir net pacientams.

„Tiesioginis tikslas yra išs

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Indija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Indija

augoti žmonių gyvybes ir atkurti pragyvenimo šaltinius visomis įmanomomis priemonėmis“, – pridūrė Sh.Dasas.

Nepakankamai finansuojama Indijos sveikatos priežiūros sistema susiduria su dideliais iššūkiais kovodama su pastarąja COVID-19 banga. Kartais ligoniai miršta tiesiog ligoninių stovėjimo aikštelėse dėl lovų ir deguonies trūkumo.

Šalyje ne vieną mėnesį galiojo griežtas karantinas, sužlugdęs darbo rinką ir nusmukdęs ekonomiką beveik ketvirtadaliu praėjusių metų balandžio–birželio mėnesiais.

Trečioji pagal dydį Azijos ekonomika dar prieš pandemiją išgyveno ilgą ekonomikos lėtėjimo laikotarpį, o virusas ir vienas griežčiausių pasaulio karantinų ekonominei veiklai sudavė itin stiprų smūgį.

Baimindamosi dar vieno tokio smūgio ekonomikai, valdžios institucijos iki šiol nustatė tik ribotus apribojimus, mėgindamos atrasti pusiausvyrą tarp ekonomikos išlaikymo ir kovos su viruso protrūkiu labiausiai nukentėjusiuose šalies regionuose.

Naujasis Delis tikisi, kad ekonomika gaus didesnį impulsą dėl masinio skiepijimo, kuris prasidėjo sausio mėnesį, nors kol kas 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje paskirstyta vos 160 mln. dozių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius