Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Infliacija JAV paspartėjo mažiau, nei buvo tikėtasi

Vartotojų kainos Jungtinėse Valstijos šių metų liepą padidėjo 0,1 proc., lyginant su birželiu, o metinis kainų augimas sudarė 1,7 proc., pranešė Darbo departamentas.
Gyvybinga ir stipri JAV ekonomika sveiksta greičiausiai.
JAV ekonomika / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abu rodikliai buvo 0,1 proc. didesni nei birželį. Tačiau „Bloomberg“ apklausti analitikai prognozavo, kad mėnesio infliacija sieks 0,2 proc., o metinė – 1,8 proc.

Vadinamoji bazinė infliacija (neatsižvelgiant į energijos ir maisto produktų kainas) liepą sudarė 0,1 proc., palyginti su birželiu, ir 1,7 proc., lyginant su tuo pačiu mėnesiu prieš metus.

Verta paminėti, kad liepą infliacijos rodikliai nesiekė prognozių jau penktą mėnesį iš eilės ir buvo mažiausi nuo 2010 metų.

Pastaruoju metu lėtėjanti infliacija stebina kai kuriuos Amerikos centrinio banko – Federalinio rezervo sistemos – vadovus, kurie manė, kad tai bus laikinas reiškinys. FRS tikslinė infliacijos riba yra 2 proc. Tiesa, infliacijai matuoti jis naudoja ne vartotojų kainų indeksą, o asmeninio vartojimo kainų indeksą (PCE). Šio indekso duomenis Prekybos departamentas skelbs rugpjūčio 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius