-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Infliacija restoranams kelia išlikimo grėsmę

Daugelis Lietuvos restoranų svarsto, ar dėl augančių veiklos kaštų ir susikaupusių finansinių įsipareigojimų verta toliau dirbti, skelbia naujienų portalas „Delfi“.
Lauko kavinės
Lauko kavinės / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacijos valdybos narys Tomas Rimydis sako, kad šiuo metu restoranams dėl infliacijos iškilo itin didelė grėsmė, o daugelis esą turi skaičiuoti ir apsvarstyti, ar verta tęsti veiklą.

„Restoranuose maisto produktai, energetika „valgo“ labai didžiules sąnaudas, dar prisideda išaugę darbuotojų atlyginimai“, – sakė jis.

Pasak T.Rimvydžio, maitinimo verslui taip pat tenka kovoti su koronaviruso padariniais ir grąžinti susikaupusias skolas bei atidėtus mokesčius, be to, smarkiai sumažėjo ir užsienio turistų skaičius.

Restoranai priversti didinti kainas ir ragina pratęsti lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo taikymą, kurią Vyriausybė prieš beveik metus įvedė siekdama padėti nuo pandemijos ypač nukentėjusiam verslui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius