Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Inovacijų agentūros valdybos pirmininke išrinkta dr. Agnė Paliokaitė

Rugpjūčio 10 d. įvykusiame pirmajame Inovacijų agentūros valdybos posėdyje išrinkta valdybos pirmininkė. Ja tapo dr. Agnė Paliokaitė, mokslinių tyrimų instituto „Visionary Analytics“ vadovė, rašoma Inovacijų agentūros pranešime spaudai.
Agnė Paliokaitė
Agnė Paliokaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Mano pagrindinė motyvacija – padėti kurti veiksmingą Lietuvos inovacijų ekosistemą, kurioje Inovacijų agentūra taptų realiu verslo partneriu ir pagrindiniu pokyčių agentu vedant ekonomiką link aukštos pridėtinės vertės. Tam būtina ambicinga ir kryptinga agentūros strategija, veiksmingas, patogus naudoti ir sinergijas užtikrinantis – holistiškas – paslaugų ir priemonių paketas“, – sako dr. A.Paliokaitė.

Inovacijų agentūros valdybos pirmininkė artimiausio laikotarpio uždaviniu įvardijo sklandų organizacijoje vykstančių pokyčių valdymą, siekiant sustyguoti procesus ir kuriant bendrą kultūrą. „Svarbu, kad pati Inovacijų agentūra veiktų inovatyviai ir taptu pažangiu darbdaviu, kuriuo komanda gali didžiuotis. Tikiu, kad bendromis jėgomis – su naująja vadove, stipria valdyba, politine valia ir visais agentūros darbuotojais – mums tai pavyks“, – sako dr. A.Paliokaitė.

Dr. A.Paliokaitė turi sukaupusi daugiau nei 20 metų patirtį politikos formavimo ir poveikio vertinimo, galimybių studijų ir taikomųjų socialinių mokslų srityse. Ji yra prisidėjusi kuriant pirmuosius Lietuvoje inovacijų projektus, tarp jų Saulėtekio slėnį, taip pat šiuo metu yra strategijos „Lietuva 2050” koordinacinės darbo grupės narė.

Be dr. A.Paliokaitės, Inovacijų agentūros valdyboje taip pat dirba patyręs tarptautinės plėtros vadovas, turintis daugiau kaip 20 metų patirtį tarptautinėse ir vietinėse įmonėse, Žilvinas Pakeltis, inovacijų laboratorijos „Future Leadership“ įkūrėja ir vadovaujanti partnerė Justina Klyvienė, „Google“ viešosios politikos Baltijos šalims vadovas Paulius Vertelka, ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė, užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas ir švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas.

„Inovacijų reforma nesibaigia trijų organizacijų sujungimu į vieną agentūrą, tai – tik transformacijos pradžia. Šios organizacijos tikslas – daugiau skirti dėmesio proveržio industrijoms, tarptautinei plėtrai, ekonominei transformacijai, skaitmenizacijai ir ekonomikos atsparumo didinimui. Tikiuosi, kad valdybos narių sukaupta ilgametė patirtis prisidės kuriant inovacijų ekosistemą Lietuvoje ir pačią Inovacijų agentūrą – dinamišką, pozityvią ir novatorišką“, – sako Aušrinė Armonaitė, ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Balandžio pradžioje veiklą pradėjusi Inovacijų agentūra yra atsakinga už Lietuvos inovacijų ekosistemą ir inovacijų skatinimą visuose verslo vystymo etapuose. Agentūra rūpinasi verslumo, eksporto ir inovacijų skatinimo paslaugų verslui teikimu, administruos įvairias paramos verslui priemones, kurių bendra vertė per artimiausius kelerius metus viršys 500 mln. Eur.

Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant inovacinės veiklos funkcijas, kurias anksčiau atliko Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius