Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Inovacijų lengvata neveikia, o nauja – dar painesnė

Norint pritaikyti dabar galiojančią inovacijų pelno mokesčio lengvatą, reikia įveikti daug procedūrų, todėl verslininkai ja retai naudojasi – pernai iš 24 prašymų patenkinti 16, dėl kurių biudžetas negavo 14,8 mln. eurų. Dabar Finansų ministerijos siūlomą inovacijų lengvatą apskaičiuoti būtų dar sunkiau, rašo „Verslo žinios“.
Eurai
Eurai / 123rf.com

Konsultacijų bendrovės EY partneris Kęstutis Lisauskas teigia, kad ministerijos siūlymas taikyti 5 proc. pelno mokesčio tarifą pelnui iš nematerialaus turto yra sveikintinas, tačiau ir dabar taikoma lengvata „iš esmės neveikia“. Jo nuomone, naujoji lengvata taip pat gali strigti dėl didelių reikalavimų bei apsunkinimų bendrovėms, norinčioms gauti lengvatas.

Mokesčių konsultacijų bendrovės „Inogama“ mokesčių patarėjas Saulius Bytautas teigia, kad tais atvejais, kai bendrovė sukūrė intelektinę nuosavybę ir suteikusi licenciją gauna pajamas iš jos, problemų dėl naujo siūlymo neturėtų kilti. Tačiau, pasak jo, neaišku, ką daryti, kai intelektinė nuosavybė yra sudedamoji prekės dalis ir neišskiriama, kiek pajamų gaunama vien iš intelektinės nuosavybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius