Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Integre trans“ skelbia pradėsianti restruktūrizavimą

Lietuvos logistikos ir transporto bendrovė „Integre Trans“ ketvirtadienį paskelbė inicijuojanti įmonės restruktūrizavimą.
Vilkikai
Vilkikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Logistika Finansai

Bendrovė informavo, jog šio žingsnio susidurdama su finansiniais sunkumais ir siekdama išsaugoti veiklos gyvybingumą užsitikrinant kreditorių pagalbą.

Įmonė taip pat tvirtina, kad jos įsipareigojimai investuotojams, įsigijusiems 2023 metų pavasarį išleistos 4 mln. eurų dydžio emisijos obligacijų, lieka nepakitę.

„Integre Trans“ įmonių grupės vadovė Žana Kel pranešime spaudai teigia, kad sprendimų teko ieškoti užsitęsus transporto sektoriaus stagnacijai, o darbuotojų, kreditorių ir partnerių prašoma „kantrybės ir supratimo“.

„(...) esu tikra, kad restruktūrizavus veiklą, galėsime išlaikyti verslo gyvybingumą ir pradėti naują augimo etapą. Bendrovės veikla nenutrūko ir mes ją ketiname tęsti laikantis restruktūrizavimo plane numatytų scenarijų, juolab, kad klientų bazė nemažėja, o mūsų paslaugų paklausa auga“, – pažymi Ž. Kel.

Praėjusių metų gruodį įmonė paskelbė pertvarkos planą, kuriame įsipareigojo šiemet parduoti iki 25 proc. turimų vilkikų, sumažinti veiklos sąnaudas bei efektyvinti veiklą. „Integre Trans“ taip pat sustabdė naujų vilkikų pirkimo procesus.

„Integre Trans“ turi biurus Lietuvoje, Lenkijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje, o pagrindinės jos paslaugų eksporto valstybės yra Vakarų Europos šalys: Vokietija, Prancūzija, Beniliukso šalys, Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė. Šiuo metu įmonėje dirba 1,3 tūkst. žmonių.

Pelningai dirbusios bendrovės pajamos augo nuo 75 mln. eurų 2020 metais, iki 165 mln. eurų 2022-aisiais. Praėjusiais metais „Integre Trans“ pajamos toliau didėjo ir siekė 191,3 mln. eurų, tačiau dėl išaugusių įsipareigojimų ir sąnaudų įmonė pernai patyrė 8,8 mln. eurų nuostolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius