Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interneto bankininkyste aktyviausiai naudojasi vadovai ir studentai

Elektroninės bankininkystės įrankiai, leidžiantys nuotoliniu būdu susitvarkyti kasdienius finansinius reikalus, Lietuvos gyventojams pamažu tampa įprastu dalyku, rodo gyventojų nuomonės tyrimas. Asmeninius pavedimus ir mokėjimus už paslaugas interneto banke atlieka beveik pusė arba 48 proc. šalies gyventojų.
Internetinė bankininkystė
Internetinė bankininkystė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimas, atliktas "Swedbank" užsakymu, atskleidė, kad internetu finansinius reikalus dažnai tvarkantis gyventojas yra 18-45 metų amžiaus, turintis aukštąjį išsilavinimą, gaunantis didesnes nei vidutines pajamas ir gyvenantis didmiestyje.

Žvelgiant pagal gyventojų užsiėmimą, aktyvumu interneto bankininkystėje išsiskiria aukščiausio ir vidutinio lygio vadovai bei studentai. Asmeniniams pavedimams ir mokėjimams už paslaugas interneto banką renkasi 90 proc. apklaustų vadovų bei 71 proc. studentų. Mažiausiai aktyvūs interneto banko naudotojai kol kas yra pensiją gaunantys senjorai (16 proc.) ir bedarbiai (29 proc.).

„Interneto bankas ir bankų programėlės mobiliesiems įrenginiams populiarėja, nes keičiasi žmonių poreikiai. Naujosioms technologijoms pastebimai paprastėjant, jos tampa prieinamos vis didesniam skaičiui žmonių. Be to, vartotojai yra pragmatiški ir netrunka suprasti, kad elektroniniai įrankiai padeda sutaupyti laiko bei pinigų. Bankas yra visur, kur veikia interneto ryšys, todėl į banko specialistus gyventojai vis rečiau kreipiasi dėl pavedimo ar norėdami sumokėti mokesčius. Banko padalinys tampa visų pirma finansinių konsultacijų vieta“, – sako „Swedbank“ Elektroninių kanalų departamento direktorė Lina Žemaitytė.

Ji taip pat pabrėžia, kad interneto banko naudotojų daugėja ir tarp vyresnio amžiaus gyventojų. Pastebima tendencija, kad senjorai, padedami banko specialistų, sėkmingai perpranta visas pagrindines operacijas – kaip pasitikrinti sąskaitos likutį, atlikti pavedimą ar apmokėti sąskaitą.

Lietuvos gyventojų nuomonės dėl naudojimosi interneto bankininkyste tyrimą praėjusių metų lapkričio mėnesį atliko bendrovė „Spinter tyrimai“. Tyrimo metu apklausti 1006 18–75 metų amžiaus Lietuvos gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius